4 dolog, amire szükséged lesz a zavartalan home office-hoz

A tökéletes home office azon is múlik, milyen a környezeted. Alakítsd ki praktikus és hatékony dolgozóhelyiségedet! 

A mostani helyzet sok embert kényszerít arra, hogy otthon végezze a munkáját, ami nem egyszerű feladat. A tökéletes home office kialakítása nem könnyű, hiszen produktívnak, pontosnak kell lenned, és ami a legnehezebb, jól kell beosztanod az időt, hogy igazán eredményes lehess. Most segítünk kialakítani a tökéletes helyet, hogy ne ütközz akadályokba!

Hely, hely, hely

Fontos, hogy legyen egy kijelölt sarkod, ahol csak a munkával foglalkozol. Természetesen a legideálisabb, ha egy íróasztal elé ülsz le minden nap, de előfordulhat, hogy nem fér el a lakásodban, vagy éppen még nem szerezted be. Akkor is törekedj arra, hogy asztalhoz ülj le, hiszen az ágyban vagy a kanapén ülve nem valószínű, hogy elég hatékony leszel.

Legyen fény

A természetes fényre óriási szükséged van ahhoz, hogy rendesen tudj a munkára koncentrálni, és hogy ne nyomasszon a bezártság sem. Ha a lakásodban nincs elég ebből, akkor, ha teheted, gyújtsd meg a hangulatlámpáidat, hogy feldobd a kedved, és persze az olvasólámpát is, hogy jól láss.

via GIPHY

Szeparálódj el!

Hogy nyugodtan tudd végezni a munkádat, jó, ha teljesen el tudsz szeparálódni a többi szobától, főleg, ha nem egyedül vagy otthon. Persze ez nem azt jelenti, hogy feltétlen egy külön helyiségben kell dolgoznod – nyilván az lenne az ideális, de tudjuk, hogy sokaknak nincs erre lehetősége. Viszont az illúzióját könnyeden el tudod érni egy könyvespolccal vagy éppenséggel egy függönnyel az asztalod mellett. És kérd meg, hogy ha lehet, ne zavarjanak.

Rendezd el!

Az ember otthon hajlamosabb sokkal több kacatot, könyvet, magazint, kütyüt, piperét az dolgozóasztalára pakolni, mint a munkahelyén. Ha túl sok mindent halmozol fel rajta, az elvonja a figyelmedet a munkától, így dekoncentrálttá válhatsz. Bőven elég, ha csak a laptopodat, egy nagy adag vizet (bögre kávét) és egy-két dísztárgyat teszel az asztalra - meg mondjuk egy növényt, ami csak jót tehet a lelkednek is!

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

viaviavia

Címlapról ajánljuk