3+1 virágkötő, akinek aktuálisan rajongunk a munkájáért

Imádjuk a növényeket, és ez nemcsak a cserepesekre igaz, hanem a vágott virágokra is. Ezúttal olyan hazai alkotókat gyűjtöttünk össze, akiktől gyönyörű virágokat és egyedi csokrokat tudsz rendelni, akár anyák napjára is.

Itt a tavasz, aminek kimondhatatlanul örülünk, hiszen ilyenkor éled a természet, egyre több ínycsiklandó zöldséget és gyümölcsöt lehet beszerezni – kezdődik például a spárgaszezon, amit egész télen vártunk. Ennek az újjászületésnek az örömére szeretjük sok-sok színes virággal dekorálni otthonainkat. Persze virágüzletből rengeteg akad a városban, nekünk is számos kedvencünk van, de most független alkotókat gyűjtöttünk össze, akik modern és egyedi virágcsokrokat készítenek, és az elmúlt időszakban megakadt munkájukon a szemünk.

Válogassatok tőlük, akár a közelgő anyák napjára is!

Lili’s Lillies

Színes, bohém, kortárs – bizony, egy csokor virág is lehet újító. Lili alkotásai túlmutatnak a hagyományos virágcsokrokon, inkább már műalkotásnak tekinthetők, amelyek nemcsak dekorálnak, hanem önálló gondolatisággal rendelkeznek. Különleges szín- és virágpárosítások, meghökkentő struktúrák és elrendezések jellemzik ezeket az összeállításokat, amelyek liliomok, orchideák, flamingóvirágok és egyéb különlegességek felhasználásával készülnek.

Dori Legradi Flowers

A Dori Legradi Flowers fő profilja a szárazvirág, de friss virágokat is lehet tőlük rendelni. A hatalmas fejű bazsarózsacsokor megunhatatlan sláger persze, de mi azt szeretjük, ha Dóri elengedi a kreativitását, és izgalmas kompozíciókat állít össze. Nőies, lágy, pasztell csodák kerülnek ki műhelyéből minden héten tematikusan. A gondosan megválogatott virágoknak és az okos összeállításoknak köszönhetően mindig van egy-egy újabb részlet, amit fel lehet fedezni ezeken a csokrokon - instant feltöltődést jelentenek szemnek és léleknek egyaránt.

Two Sisters Flower

A Two Sisters-nél szintén nagy hangsúlyt kapnak a szárazvirágok, de emellett nem maradhatnak el a friss virágokból készült csokrok, amelyek nem kevésbé lenyűgözőek, mint mondjuk a duó szárazvirágokkal dekorált karikái. Vagányak, mégis elegánsak ezek az alkotások, amik tökéletesek bármilyen alkalomra, de igazából egy teljesen átlagos hétköznapon is szívesen meglepnénk magunkat velük ’selfcare’ címszó alatt. A lányoknak üzlete is van, így akár személyesen is el lehet látogatni hozzájuk.

Karol & Blase

Kilóg a csoportból, de nem hagyhattuk ki kedvenc hazai virágtermelőnket, a Karol & Blase-t a felsorolásból. A gasztronómia mellett más területeken is igyekszünk támogatni a hazai termelőket, ami nem túl nehéz, ha ilyen csodás dolgokkal kényeztetnek minket. A Karol & Blase földjeiről szépséges tulipán-, jácint-, nárcisz- és gyöngyikehadak kerülnek ki szezonálisan, és akár bérletet is lehet váltani rájuk, így folyamatosan érkezik a virágutánpótlás. Van, hogy nem kell túlbonyolítani, és olykor egy szépen megkomponált vegyes virágcsokor helyett a kevesebb néha több alapon 15-20 szál tulipán önmagában is elképesztő hatást tud elérni. Csak rá kell nézni ezekre a csokrokra, és érezzük a természet, a föld illatát, a cirógató napsütést.

Címlapkép: Karol & Blase / Facebook


Még több izgalmas cikk erre

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.