Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3+1 tisztító praktika, amivel csak az idődet vesztegeted

Citrom a mosogatógépbe, szájvíz a mosógépbe és kóla a mosdó tisztítására? Praktikák, amik egészen biztos, hogy nem működnek.

Az interneten egyre több „hatékony” tippet, trükköt olvashatsz, ami a konyhai és a fürdőszobai tisztítást illeti. Nem egy azonban egész egyszerűen időrablás, mert nem működik.

1. Citrom a mosogatógépbe

Hiába teszel egy félbevágott citromot a mosogatógépbe, nem lesz tiszta. Legalábbis nem annyira, mint szeretnéd, ugyanis egy fél, de még csak egy egész citromnak sincs annyi leve, hogy maradéktalanul megtisztítson egy nagy háztartási gépet. Ha a bio megoldások híve vagy, inkább használj ecetet, a citromot pedig hagyd meg a mikró tisztítására és a limonádéba!

2. Szájvíz a mosógépbe

Bár igaz, hogy a szájvíz megöli a baktériumokat, de csak a szánkban. A mosógép tisztítására azonban nem megfelelő a szájvíz, ugyanis az ott megtelepedett baktériumokra teljesen hatástalan. Attól, hogy szájvizet öntesz a mosógépbe, és elindítasz egy programot, eleve annyira felhígul a szájvíz, hogy semmi értelme az egésznek, csupán a vizet és az áramot pazarlod.

3. Kóla WC-tisztításra

Ugye, te is hallottál már a kóla mindent – is – tisztító erejéről? De valóban működik? Nem mondhatnánk. A legtöbb szénsavas üdítőital citromsavat és foszforsavat tartalmaz, amelyek segíthetnek a rozsdás lerakódások és más foltok feloldódásában. A kóla jó lehet néha egy-egy folt kivételére, de ha a kólát nem a poharadba, hanem rendszeresen a WC-be öntöd, számíts rá, hogy utána valódi tisztítószerrel kell majd kipucolnod.

+1. Forró víz baktériumok ellen

Tény, hogy a forró víz elpusztíthat néhány baktériumot, de nagyon melegnek kell lennie – 100 fokosnak – ahhoz, hogy ez teljesüljön. Mivel a legtöbb otthoni vízmelegítő 48 fokra van állítva, a csaptelepből folyó forró víznek rendkívül csekély a baktériumölő tulajdonsága. Helyette használj antibakteriális és hidrogén-peroxidot tartalmazó tisztítószereket.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!