Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3+1 hatékony praktika, amivel megkönnyítheted az életedet

Az újévet sokan kezdjük nagytakarítással, aminek egyfajta rituális, a megújuláshoz kapcsolódó jellege is van. Íme, néhány trükk, hogy az egész ház ragyogjon!

Ha nagytakarítunk, olyan helyeket is megtisztítunk – sütő mögötti rész, szekrény teteje -, amiket máskor nem feltétlen. Ha nem akarsz egész hétvégén takarítani, ezeket a tippeket fogadd meg!

Teremts helyet az újnak!

Válogasd át a ruháidat, és ami már nem jó rád, vagy nem vettél fel 1 éve, adományozd el! Tedd meg ugyanezt a bizsukkal, nézd át a sminkszereidet, és ami még használható, ajándékozd el, add oda olyan ismerősödnek, aki örülne neki. Nemcsak a szekrényekben, fiókokban lesz több helyed, hanem te is meg fogsz könnyebbülni.

Hagyd, hogy a mikró megtisztítsa magát!

Ha citromot használsz, a mikród jóformán megtisztítja magát. Egy csésze vízbe szeletelj fel 1 egész citromot, majd tedd a mikróba és indítsd el 3 percre. A citromos vízgőz még a legmakacsabb ételmaradékot is leoldja a mikró faláról. Ha lejárt a 3 perc, egyszerűen töröld le a foltokat a vízzel együtt.

Válaszd a szódabikarbónát a vízkőfoltokra és a sütő tisztítására

Nemcsak az ecet, hanem a szódabikarbóna is jó vízkőoldó, és ha együtt használod a kettőt, bármelyik bolti vízkőoldóval felveszik a harcot. Készíts masszát ecetből és szódabikarbónából, majd kend a vízköves felületre, hagyd hatni, végül dörzsöld át. A szódabikarbónát a sütő tisztítására is használhatod, ha vízzel elkeverve pasztát készítesz belőle, és azzal dörzsölöd át a szennyeződéseket.

Használj ecetet a konyhában és a fürdőben is

Az ecetnek a fürdőszobában, valamint a konyhában is jó hasznát veheted, és a szúrós szag miatt sem kell aggódnod, gyorsan elillan. Az ecet tökéletes makacs vízkőfoltok ellen, fényessé teszi a legmattabb csaptelepet is, és remek a rozsda eltávolítására is. Ha ecettel mosol fel, nemcsak a szennyeződéseket, hanem a baktériumokat is eltávolíthatod, ragyogóvá varázsolja az üvegasztalt, tisztává az ablakokat, valamint az üvegbetétes ajtókat is.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!