3+1 ötlet az egészségesebb mikulás csomaghoz

Most még nem késtél le semmiről - pakold meg egészséges meglepetésekkel a gyerekek mikulás csomagját!

Elérkeztünk a mikulás csomagok összeállításának célegyenesébe. Ha nem szeretnénk az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást és a lerabolt boltok polcairól a maradékot csipegetni, akkor ideje összekészíteni a csomagokat. Ehhez adunk most pár ötletet, amelyek a gyerkőcök egészségét is figyelembe veszik!

1. Csokoládé

Természetesen ahány ház, annyi Mikulás-csomag, és van, aki teljesen kihagyja belőle a csokoládét, én nem tartozom közéjük. Csokoládé ügyben két tényezőre kell szerintem odafigyelni:

  • a mértékre, azaz nem kell sok-sok Mikulás-, hóember-, szarvasfigurát a zsákba passzírozni, elég csak 1-2 darab, az azonban legyen
  • jó minőségű, igazi csokoládéból, nem tej- vagy étbevonó-masszából készült álcsokoládé.

Ha valaki nagyon lelkes, akkor készíthet otthon saját maga is bonbont, szaloncukrot, csokoládédesszerteket. Ezeknél azonban nagyon figyeljünk arra, hogy olyan recepteket válasszunk, amik bírják, ha nem kerülnek azonnali elfogyasztásra.

2. Mézeskalács, saját kekszek

A mézeskalács és a saját kekszek is jól bírják a tárolást. Ezekkel csak azért lehet nehéz dolgunk, mert ha még akkorák a gyerekek, hogy működik náluk a misztikum, akkor titokban kell elkészítenünk ezeket a finomságokat. De szerintem megéri ezekbe időt, energiát fektetni, egyrészt, mert a kekszek tényleg gyorsan elkészülnek, másrészt meg így legalább olyan finomságokat ropogtatnak a gyerekeink, amelyekről pontosan tudjuk, hogy mit tartalmaznak.

3. Müzliszeletek

Szintén klassz megoldások az otthon készített müzliszeletek, hiszen itt is mi dönthetjük el miből mennyi kerül a harapnivalóba és jellemzően ezek is jól bírják a tárolást. Csomagoljuk be őket alufóliába vagy celofánba, kössük át szalaggal és kész is az egészséges minimeglepetés!

+1. Gyümölcs

Bátran töltsük meg gyümölccsel a kis zsákot, tehetünk bele mandarint, almát - ezeknél figyeljünk, hogy sérülésmentesek legyenek, nehogy a zsákban kezdjenek el megromlani. Mindenképpen érdemes a zsákba tenni földimogyorót, dióféléket, szárított-, aszalt gyümölcsöket. Ez utóbbiakat akár a diófélékkel együtt kis celofáncsomagba is tehetjük, szép szalaggal átkötve, hogy fokozzuk az ünnepi hangulatot.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.