9 retró édesség, ami tuti, hogy benne volt a mikulászsákodban a '90-es években

Jön a Télapó, és rendes magyarokként elkezdtünk nosztalgiázni, gyerekkorunkban miket is gyömöszölt a piros mikulászsákba a narancson és mogyorón kívül.

Ha a '80-as, '90-es évek Télapójára gondolunk, és arra, miket is dugott a csizmánkba, csokik tömkelege ugrik be, és természetesen a kicsit mindig csalódást keltő kóbor zselés szaloncukrok, a földimogyoró-darabok és 1-1 mandarin belerejtve a zsákba. A hangsúly, akárhogy szépítjük, mindig azon volt, milyen édességet hoz a Mikulás - emlékszem, volt, hogy átvittem a barátnőmhöz a csomagjaimat, hogy ezzel villogjak. Mert abban az évben épp rengeteg csokit "tojt" a Mikulás. Na de mik is ezek? Összeszedtünk pár klasszikust:

Mogyorókrém

"Kismókusok kenyérre is kenhetik, nagymókusok sütemény be is tölthetik" - azaz a korabeli Nutella, amiből sokszor került a mikulászsákba, és jól el is fért, mivel igen picike.Nézzétek meg a kedves reklámját itt.

Mogyorókrém

Piros mogyorós

A mogyoró és csoki vonalán maradva nem maradhatott ki a zsákból a Piros mogyorós csoki sem. Tele egész mogyikkal igazi kuriózum volt, ízélményben talán még egy Milkát is vert.

Stollwerck csokoládé

Ezek olcsóbb megoldások voltak, de mindig örültünk nekik - több íz, több lehetőség, mi leginkább a Harlequinért rajongtunk.

Olcsó kedvenceink

Yes szelet

Jézusom, hangosan sikítottam fel, mikor megláttam ezt a csokit - ez tulajdonképpen egy tortaszelet volt egy kartonpapíron szervírozva, irtó puha volt és krémes. Jaj, de kár, hogy megszűntél!

A tortaszelet - YES

Lila pause

Lila pause!!! Mindegyikben volt néhány roppanós crispygolyó, ami egészen újszerű élmény nyújtott akkoriban. Hjaj, de kár, hogy nincs már!

Az egyik legtökéletesebb csokiszelet volt a '90-es években

Chokito

A ronda és finom csoki is nagy szívfájdalmunk, hiszen eltűnt a polcokról. A metálos-motoros-aerobicos-mackós férfi pedig örök élményünk maradt a reklámból.

Nussknacker

Tudjuk, van, ahol még kapható, de legtöbbünknek szerintem első blikkre inkább a régi időket idézi. Hatalmas mogyorószemek, a gyenge fogsorúak ellensége!

A diótörő

Őrület - dianás cukor, amitől, ha többet gyors egymás utánban fogyasztottunk párat, simán be tudtunk csípni, macskanyelv, a nagymamák kedvence, és a váras csokik, amiket a történelemőrült gyerekek gyűjtöttek.

Macskanyelv, Francia Drazsé, Zizi, Boci, Téli fagyi

Minden egyben

Kinder-tojás

A Kinder-tojás minden alkalommal jollyjoker volt ünnepekkor, de természetesen akkor örültünk neki leginkább, ha nem összerakós játék volt benne, hanem egybefigura, mondjuk egy happy hippo!

A család

Mikulászsákok

És a végén ejtsünk pár szót a zacskókról is, amibe a csokik kerültek. Máig hallom a zörgésüket! Anyukám mindig cérnával kötözte össze, és rákötött néhány szaloncukrot dísznek. Vajkaramellásat.

Ismerős valamelyik?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek