3 szupergyors savanyúság!

Az eltett befőttek, akár gyümölcs, akár zöldség, annyira jól tudnak kinézni a polcon egy csini üvegben. A videóból pedig kiderül, milyen egyszerű móka ez! 3 üveg, 3 íz.

Jó volna levenni télen is az eltett, roppanós zöldségeket a polcról, igaz? Az alábbi másfél perc jól szemlélteti, hogy ezzel a módszerrel tényleg mennyire egyszerű a befőzés, vagyis ez esetben savanyítás!

Ezúttal sárgarépa, zöldspárga és ceruzababbefőttet mutatunk!

1. Felezd meg a répákat és a spárgát. (Az üveghez mérten.) A zöldbabokat csak nyírd meg.

2. Blansírozd a répát és a spárgát forró vízben kb .1 percig, majd rakd őket gyorsan jéghideg vízbe.

3. Dobj a steril, kifőzött üvegbe 1 gerezd fokhagymát, tetszés szerint fűszert (egész borsot, szegfűborsot, kaprot, csilit, köményt, amit szeretnél), majd pakold bele a zöldségeket is az üvegbe.

4. Öntsd fel a sóoldattal.

Recept hozzá: 3 bögre (cup) sima ecet vagy almaecet, 3 bögre víz, 2 ek +2 tk tengeri só és 2 ek cukor. Tedd fel egy nagy lábasban, míg fel nem oldódik a só. Forrald két percig.

5. Csavard rá a steril és kifőzött tetőt, majd csipesszel helyezd forró vízbe az üvegeket 10 percre, hogy ellepje őket a víz, a lábast pedig fedd le.

6. Két hónap, és fogyaszthatod!

(forrás: The Daily)

A ti receptjeitek:

Ezt is lesd meg!

Magozz meggyet pofonegyszerűen!

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.