Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3 legrosszabb pénzégető szokás, amivel sokat árthatsz magadnak

Rossz szokásainkra néha rámehet a gatyánk is. Lehet, hogy ideje lenne levetkőzni őket?

Valószínűleg nagyon sokan jártatok már úgy, hogy hónap végén bajban voltatok, mert kifogytatok a pénzetekből. Sokszor egy-egy rossz szokás, vagy egy rosszul meghozott döntés áll a pénznélküliség hátterében. Szerintünk ezen a három dolgon érdemes változtatni:

1. Mértéktelen vásárlás

Hónap elején nagy az öröm, megkapjuk a fizetésünket, és rögtön rohanunk a boltba vásárolni, feltölteni a hűtőt, ruhatárat. Nincs ezzel baj, csak tegyük okosan!

Sokan botlanak abba a hibába, hogy a boltban nem gondolják át, mennyire érnek rá majd főzni, vagy otthon enni, és annyi mindent vásárolnak, mint ha nem lenne holnap. Ilyenkor az alapanyagok egy része, a gyorsan romló felvágottak, zöldségek a kukában landolnak.

Ezzel a rossz szokással nem csak magunknak, hanem másoknak is ártunk, hiszen azt az ételt, amit kidobunk, más is megehette volna. Ha megvettél valamit, amiről tudod, hogy nem lesz időd megenni, akkor azt add inkább rászorulóknak, és a vásárlásaidat tervezd meg jobban a jövőben.

A ruhavásárlást is érdemes jól meggondolni. Sokszor olyan darabokért is fizetünk a boltokban, amikre valójában semmi szükségünk sincs. Aztán csak fő a fejünk vásárlás után, hogy miért költöttünk annyit... ismerős, nem igaz?

2. Ételrendelés és menzázás

Tapasztalataim azt mutatják, hogy a legtöbbet az étkezéseken lehet spórolni. Ha okosan intézzük a bevásárlásokat, és a főzéseket, rengeteg pénz maradhat a pénztárcában. Ellenben, ha egész hónapban ételt rendelünk és az irodai menzába járunk, rosszabbul járunk. Néha belefér, amikor nincs időnk főzni, de ne váljon rendszeressé.

Ezeket készítsd el inkább otthon:


3. Áruhitelek

Hazánkban divatja van a különböző hiteleknek. A bankok mindenféle feltételekkel, apró betűs részekkel kínálnak hiteleket. Van olyan élethelyzet, amikor ezek jól jöhetnek, például egy lakás vásárlásánál. Az áruhitelekkel viszont csak a felesleges kiadásokat halmozzuk havonta. Ha már mindképp részletre szeretnél valamit megvásárolni, akkor először nézz körül több áruházban, majd válaszd azt a helyet, ahol 0% THM-mel kínálják a részletfizetést.

Ugyanakkor bánj ezekkel az ajánlatokkal is óvatosan, ne halmozz fel több részletfizetést magadnak, mert így hónap végére biztosan üres lesz a pénztárcád. Légy minden esetben körültekintő, mielőtt döntést hozol!

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!