A 3 legmenőbb narancspucoló trükk

Nincs többé idegesítően hámozhatatlan, vastag héjába ragadó narancs vagy mandarin, melyek pucolásába beletörik a körmünk.  Nézz és láss – hámozz mostantól így!

Az alábbi praktikák megoldják a mindenkit oly régóta nyomasztó problémát:

1. Vágjuk le a narancs tetejét és alját

Mintha megskalpolnánk, majd körbe-körbe haladva vagdaljuk cikkelyenként be a héját, végül hámozzuk le a kis héjdarabokat – és lám. Ha minden igaz, egy meztelen narancsot kaptunk.

2. Kalapozós megoldás

Vesszük a narancsot, és középen végigvágjuk , de csak a héját. Alányúlunk, és az egyik, majd a másik kalap alatt is végiglazítjuk a kés segítségével a narancssárga héjat a fehér rész felett, és gyakorlatilag letekerjük a narancsról a kalpagot. Jó, nem? De.

3. A hernyós módszer

Hámozzuk meg a mandarin felső és alsó részét, de hagyjunk a héjból egy „övet” középen. Ezután fogjuk a mandarint, és egy tetszőleges ponton hosszában kezdjünk bele, azaz tépjük végig a héjat. Ekkor tulajdonképpen hernyószerűen ki fog bontakozni előttünk a csodás gyümölcshús. Szedjük óvatosan cikkelyekre, meghagyva őket a héjon, és terítsük ki – kész a cuki mandarinhernyó!

Az utóbbi videó főleg a mostanában gyakori, szinte teljesen lémentes, vékony héjú, hámozásra képtelen mandarinoknál segíthet - mert valljuk be, hogy egy valamirevaló laza héjú, könnyedén szétváló cikkelyű mandarint már-már zavarbaejtően könnyű megfosztani a héjától.

Hozzászólások (2)

witch

Ki is probaltam mindket narancs pucolasi trukkot es mukodik. Koszonet a feltotltesert, pont jokor, mert itt a narancs szezon a nyakunkon!

Brecz Judit

Szívesen, örülünk, hogy bejött!

mamuka

Én már évek óta az els? és legegyszer?bb változatot alkalmazom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.