A 3 legmenőbb narancspucoló trükk

Nincs többé idegesítően hámozhatatlan, vastag héjába ragadó narancs vagy mandarin, melyek pucolásába beletörik a körmünk.  Nézz és láss – hámozz mostantól így!

Az alábbi praktikák megoldják a mindenkit oly régóta nyomasztó problémát:

1. Vágjuk le a narancs tetejét és alját

Mintha megskalpolnánk, majd körbe-körbe haladva vagdaljuk cikkelyenként be a héját, végül hámozzuk le a kis héjdarabokat – és lám. Ha minden igaz, egy meztelen narancsot kaptunk.

2. Kalapozós megoldás

Vesszük a narancsot, és középen végigvágjuk , de csak a héját. Alányúlunk, és az egyik, majd a másik kalap alatt is végiglazítjuk a kés segítségével a narancssárga héjat a fehér rész felett, és gyakorlatilag letekerjük a narancsról a kalpagot. Jó, nem? De.

3. A hernyós módszer

Hámozzuk meg a mandarin felső és alsó részét, de hagyjunk a héjból egy „övet” középen. Ezután fogjuk a mandarint, és egy tetszőleges ponton hosszában kezdjünk bele, azaz tépjük végig a héjat. Ekkor tulajdonképpen hernyószerűen ki fog bontakozni előttünk a csodás gyümölcshús. Szedjük óvatosan cikkelyekre, meghagyva őket a héjon, és terítsük ki – kész a cuki mandarinhernyó!

Az utóbbi videó főleg a mostanában gyakori, szinte teljesen lémentes, vékony héjú, hámozásra képtelen mandarinoknál segíthet - mert valljuk be, hogy egy valamirevaló laza héjú, könnyedén szétváló cikkelyű mandarint már-már zavarbaejtően könnyű megfosztani a héjától.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?