21 gyönyörű sütinyalóka MEGMARADT TORTÁKBÓL - ez a srác aztán bárkit taníthatna!

Ha a tökéletes fokozható, akkor ezek a legtökéletesebb és legszebb sütinyalókák, amiket láttál. És egy fiatal srác készíti őket!

Raymond, más néven Ray Ray autodidakta módon tanulta ki a cukrász szakmát Melbournben, bár eredetinek könyvelőnek tanult - tudjuk meg a boredpandától. A sütés hobbinak indult, egy idő után viszont már minden partira és családi banzájra ő vitte a süteményt és tortát - a hobbi pedig - ahogy várható - szerelem lett.

Figurás sütinyalókái egyszerűen zseniálisak, és a legjobb bennük, hogy eredetileg elrontott tortákból, megmaradt sütikből készítette őket.

A hagyományos pici kerek sütinyalókaformáról áttért a nyalókaszerűbb, sőt, inkább jégkrémre hajazó, nyúlánkabb formára, így a kreativitás is nagyobb teret kapott.

Remekei szinte bármilyen ízben elérhetők, a fehér lótusztól a sós tojássárgáján át a feketeszezámig, de akár spenótost is készít.

Ray Ray Instagramját itt találjátok.

Mintáit az építészet, a mitikus lények, a rajzfilmhősök és utazásélmények egyaránt ihletik - így Párizs, Szingapúr, Bangkok, Jakarta, Taipei vagy Szöul.

Nem igazán tudunk belekötni, csodálatosak egytől egyig, kattintsatok a képre a többiért képért!

Ha pedig te is alkotnál valami cukit:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?