Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

11 totál értelmetlen és mégis hasznos trükk a mindennapokra, amitől Te is a fejedet fogod majd

Vannak olyan emberek a világon, akiknek nem megerőltető kihívás fából vaskarikát csinálni. Hogy ezek az emberek léteznek azt mi sem bizonyítja jobban, mint ez a 11 fotó.

Rengeteg cikket írtunk már arról, hogyan egyszerűsítheted életedet egyperces praktikákkal. A mindennapokban viszont sokszor kerülünk olyan szituációkba, amelyeket kénytelenek vagyunk józan paraszti ésszel, minimális eszköztárral felszerelve megoldani. 

A következő fotók készítői és szereplői kétség kívül zseniálisak, de legalábbis biztosan jól feltalálják magukat egy problémásabb háztartásban. 

Figyelem! Haszontalannak tűnő praktikák következnek, amelyekre még bármikor szükséged lehet!

Nadrágakasztó a beszűrődő fények ellen

Akár otthon alszunk az ablak felé fordulva, vagy egy szállodában vendégeskedve, mindannyian találkozunk egyszer a sehogy sem összeérő sötétítőfüggönyökkel. Az az apró, idegesítő rés nem probléma többé!

Kukászsákba öltönytárolónak

Költözésnél vagy szezonvégi pakolásnál ennél egyszerűbb megoldást nem tudnánk kitalálni. Legyen teljesen egyszerű vagy összeköthető teteje a zsáknak, sokkal egyszerűbb lesz tárolni a ruhákat, mint eddig bármikor!

A mindig éber egér esete

Felsorolásunk talán leghaszontalanabb tippje a számítógép elalvását akadályozza, a karórára helyezett egér ugyanis megállás nélkül billegni fog, ezzel a számítógép elalvását akadályozva. 

Variációk telefontámasztékra

A kiürült kólásdoboz és a pizzásdobozban található kis műanyag pöcök egyaránt újrahasznosítható telefonos támasztékként. A kólásdoboz félbehajtva, míg a pizzás kiegészítő megcsonkítva alkalmazható tökéletesen akkor, ha már nincs kedved kézben tartani a telefonod. 

Kábeltartó

Tudtad, hogy a telefonod töltőzsinórja tökéletesen passzol egy legófigura kezébe? Nem, ugye? Kérj kölcsön a gyerkőctől néhány alkatrészt, és többé nem esik be a szekrény mögé a kábeled.

Ruhaakasztó másképpen

Néhány olcsó, öntapadós ruhaakasztóval akár a szekrényajtó belső felére is felteheted fedőidet. A kis kampó akár abban is segíthet, hogy a szemeteszsák súly hatására ne csússzon bele teljesen a kukába. 

Lezárható tasak kibővítve

Egy összezárható zacskó sosem lehet elég nagy. Szerencsére egy éles eszű reddit felhasználó hamar rájött, hogy az egyik tasakot kifordítva akár kétszer nagyobb helyre is pakolhatjuk dolgainkat. 

Dobozos zsepi újratöltve

Ha Te is folyton szanaszét hagyod a műanyagzacskókat (csak a baj van velük, mi a vászonszatyrokat szeretjük), használj egy megüresedett zsebkendős dobozt vagy egy tetején kilyukasztott cipősdobozt, és tömködd bele tasakokat. 

Rajztáblás csipesz a fogkrémre

Bár azt nem tudjuk, miért jobb a fogkrém állva, mint fekve, de ha már fogyóban van, vagy nincs rendesen kinyomva belőle az anyag, ezzel a trükkel egy helyre nyomódik a tubusban található összes pasztád. 

EZ IS ÉRDEKELHET

via: buzzfeed és reddit.com

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!