10 szuper ecetes háztartási praktika

Egy okos lista olcsó megoldásokkal - hogyan tisztíts, takaríts a szekrényedben úgyis megbújó ecettel. Most megkönnyítjük a háztartási munkát!

Tíz egyszerű, gyorsan és olcsón kivitelezhető ötlet, mire használhatod még ezt a hétköznapi alapanyagot, az ecetet. Akár a konyhában akad tennivaló, akár a fürdőszobában kell megoldanod, elhárítanod a gondot, villámgyorsan segít neked. Nézd meg, hogyan!

Lefolyótisztítás

Mosogatás után nem megy le a víz a tálból? Biztosan eldugult. Önts a lefolyóba egy fél pohár szódabikarbónát, majd rögtön utána legalább ugyanennyi ecetet. Ne ijed meg, reakcióba lépnek, és azonnal felhabosodik a víz. Viszont utána gyönyörűen működik a lefolyó, és a mosogatód is tiszta lesz, csak öblítsd le egy kevés tiszta vízzel. Dugulás elhárítva!

Ragasztószalag helyének eltüntetése

A gyerekek kiragasztgatták a falra rajzaikat, de amikor le akarod szedni őket, nyomot hagy a ragasztószalag? Önts egy kevés ecetet egy használaton kívüli szórófejes műanyagflakonba, és spricceld be vele az elszíneződött, ragacsos felületet. Hagyd egy pár percig száradni, majd törlőkendővel vagy háztartási papírtörlővel töröld le a maszatot a falról.

Nem kívánt szagok elűzése

Bűzlik a szemetes, pedig nincs is semmilyen hulladék benne? Egyszerű a megoldás. Folyass ecetet egy száraz kenyérszeletre, hagyd, hogy jól megszívja magát. Tedd egy papírtörlőre, majd dobd a kiürített szemetesbe, és hagyd hatni egész éjszakán át. Reggelre megszűnik a szörnyű büdi!

Házi tisztítószer készítése

Eleged van a sok-sok tisztítószeres flakonból? Készíts egyet, mely minden felületre alkalmas! Önts egy erre a célra felcímkézett üres szórófejes műanyagflakonba az üveg harmadáig ecetet, engedd fel vízzel, és nyomj bele pár csepp mosogatószert. Íme, el is készült a házi gyártású, nagy hatású szer, mellyel kitakaríthatod fürdőszobádat, konyhádat.

Muslincacsapda készítése

Őrülten zavarnak a gyümölcsös kosár felett kőröző muslincák? Ennek is megvan az ellenszere. Önts almaecetet egy kis üvegpohárba, fedd le folpackkal, melynek a tetejét pár helyen kilyukasztod. Tedd ezt a gyümölcsök mellé - a muslincák rögtön balraátot fújnak, bemennek a lyukakon, de ki már nem jönnek onnan.

Ruhák gyűrődéseinek eltávolítása

Gyűröttek a pólók, és nincs kedved vasalni? Így nem veheted fel egyiket sem. Szedd ráncba őket! Készíts csodaszert egy rész ecet és három rész víz elegyéből. Enyhén spricceld be vele a fogasra akasztott ruhát és hagyd lógni egy darabig. Miután elpárolgott a csodaszer, a hatása is megmutatkozik: a ráncok eltűnnek

Kisállatkárok megakadályozása

Milyen kárt tud tenni a lakásban egy macska? Hát nagyon sokat. Többek között szétkarmolhatja a kanapé huzatát. Vedd el a kedvét tőle! Spricceld be ecettel a szövetet. Meglátod, utálja majd a szagát, és más terepet keres a hancúrozásra, körömélesítésre.

Vágott virágok élettartamának meghosszabbítása

Sajnálod a vágott virágokat, amiért olyan gyorsan elhervadnak? Hosszabbítsd meg a vendégszereplésüket! Önts egy kevés almaecetet a vizükhöz, meglátod, sokkal tovább élvezheted szépségüket a lakásban.

Tökéletes szemüveglencse-tisztítás

Állandóan maszatos a napszemcsód? Spriccelj egy kevés ecetet a lencséjére, és töröld át papírtörlővel. Ugye milyen látványosan megjavult a kilátás?

Serpenyőtisztítás

Az odaégett ételmaradékoktól fekete a serpenyőd alja? Tisztíts meg könnyedén: önts egy adag ecetet és ugyanennyi vizet bele, majd forrald öt percig. Csodálatosan tiszta lesz az edényed, csak mint újkorában!

Hozzászólások (1)

Csilla2111

A cicank rajong az ecet szagaert, ha megerzi barhol, nyalogatja, szimatolgatja. Jol is nezne ki, ha beeceteznem a kanapet..

Gréti

Az én macskám az olívabogyó illatáért van oda, ahány macska, annyi szokás! A régi cicusunk szeretett rosszalkodni és a konyha sarkában a szék alatt megtisztelte a helységet. Ott a bors segített, utána leszokott róla. A pálmát is szerette, nekifutásból felmászott rá, akár egy kis majom. Ecettel permeteztük be a törzsét, ami kedvét szegte a továbbiakban, úgyhogy valószín? a kanapén is beválik a sprickolás. A te esetedben persze nem, de hát szépen is néznénk ki, ha minden macska ugyanazokkal a tulajdonságokkal bírna! G

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?