Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 pimasz szokás, amivel bosszantod a kasszásokat és a vásárlókat

Ha egy mód van rá, ne egyél bele a mogyoróba, a szőlőbe, és ne telefonáld végig az egész bevásárlást - íme a legbosszantóbb dolgok, amit a boltban tehetsz.

1. Beleeszel a választékba

Éhesen vásárolni sosem jó ötlet. Több tanulmány is igazolta már, hogy ha üres hassal indulunk neki a boltoknak, akkor többet vásárolunk. Van azonban olyan vásárló, akinek nem kell ahhoz éhesnek lennie, hogy beleegyen egy-egy bolt kínálatába. A legtöbben a gyümölcsöket vagy különböző magvakat kóstolják végig, így leellenőrizve azok minőségét. Vagy csak egyszerűen úgy érzik, nekik ennyi jár.

2. Mindent megengedsz a gyerekednek

A gyerekek aranyosak, de ne engedjük őket felügyelet nélkül a boltban rohangálni. Tartsuk őket magunk mellett, és ugyanúgy vigyázzunk rájuk, mintha az utcán közlekednénk.

3. Fülhallgatót viselsz

Egyre többen járnak fülhallgatóval a fejükön az utcán és a boltokban is. Ha viszont túl hangosan bömböltetjük a zenét, azzal zavarunk más vásárlókat is. A pénztárnál történő fizetésnél pedig egyenesen bunkóság fülhallgatót viselni.

4. Blokkolod az útvonalakat

Soha ne hagyd a sorok közepén a bevásárlókocsidat! – ez egy alapszabály, amit illik betartani. A többi vásárlóval vagy tiszteletlen azzal, ha mindig az útban hagyod a kosaradat, és adott esetben az árufeltöltő sem fér el tőle.

5. Nem oda raksz vissza egy terméket, ahova kell

Valószínűleg, ahányszor boltban jártok, annyiszor találkoztok ilyennel. A legtöbb nem oda illő termék általában a kasszánál lévő polcokon található, mert a kasszaszalagnál jut a vásárlók eszébe, hogy valamit mégsem kérnek a kosarukból. Ezzel a rossz szokással pedig csak a bolti eladóknak adnak plusz munkát.

6. Csak bevágódsz a sorba

Ezt a pontot nem kell túlmagyarázni. Az abszolút tiszteletlenség, ha csak úgy bevágódsz a sorba mások elé. Ha nagyon sietsz, előbb kérdezd, hogy megelőzheted-e az előtted álló vásárlót.

7. Beállsz a gyors kasszába több tucatnyi termékkel

Néhány boltban, főleg hipermarketekben vagy bútoráruházakban vannak gyors kasszák. Ide általában max. 10 termékkel lehet beállni. Vannak azonban olyan vásárlók, akik számára ezek a kasszák a gyorsabb kijutást jelentik a boltból, ezért akár 20-30 termékkel is beállnak a sorba.

8. Visszafutsz még valamiért, amikor fizetni kellene

Elfelejtetted lemérni a zöldséget, vagy a kasszánál jut eszedbe, hogy nem vettél lisztet, cukrot? Ha hosszú a sor mögötted, ne pont a fizetésnél hagyd ott a kosarad, és rohanj értük!

9. Telefonon beszélgetsz

Az még rendben van, hogy egy fontos hívást vársz, ezért felveszed a telefont a boltban, és gyorsan válaszolsz. Az azonban zavaró lehet, ha az egész vásárlás alatt telefonálsz, főleg, mikor a kasszánál vagy, pluszban pedig a te figyelmedet is elvonja.

10. Otthagyod a bevásárlókocsit a parkoló közepén

Ez a probléma az autósok számára lehet ismerős. Valószínűleg mindannyian utáljuk, amikor valaki otthagyja a parkolóhely közepén a bevásárlókocsiját, és emiatt nem tudunk normálisan közlekedni, leparkolni. A bolt dolgozóinak is csak felesleges plusz munkát azzal, ha nekik kell rendet tenniük a lusta vásárlók után, akik nem tudták a megfelelő helyre tolni a kocsijukat. 

Ezeket olvastad már?

via The Daily Meal

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!