10 okos húzás, hogy minél gyorsabban végezz a boltban bevásárláskor

Legtöbben nem sorolják kedvenc elfoglaltságaik közé a napi bevásárlást - főleg este, meló után, fáradtan, ötlettelenül. Nekik kedvezünk most - így legyél minél gyorsabb!

Ha neked sem szíved csücske a bevásárlás intézése nap mint nap, amikor is ki kell találnod, mit főzz, mi nincs otthon, miből van még pont elég, és hogyan költs mindezek végén minél kevesebb pénzt, mindezt pedig GYORSAN szeretnéd, mert pontot tennél a nap végére, akkor ezeket próbáld ki - így sebesebben kikeveredhetsz a bolti forgatagból:

1. Tudj előre az akciókról

Nézd ki előre az akciókat (újságból, netről, hírlevélből, stb.), hogy célirányosan tudd, mit akarsz + spórolj is. Ha ott böngészed, mi olcsóbb, sanszos, hogy elhúzod az időd + sok felesleges dolgot is megveszel, csak mert le van értékelve.

via GIPHY

2. A kedvenc boltodba járj

Ha bejáratod a favorit helyedet, még álmodból felébresztve is tudni fogod, hol találod a csemegekukoricát vagy a gyümölcsleveket. Én mondjuk akárhányszor új boltba megyek, főleg, ha más cégcsoporté, teljesen elveszek, mert logikátlannak és rendszertelennek látom. Ha nem sietsz, tök oké, máskülönben idegesítő tud lenni.

Receptajánló:

3. Írj listát a bolt alapján

Az előző szálon maradva: ha ismered a boltod, érdemes úgy összeírni a szükségeseket, ahogy sorba következnek. Pékáru, zöldségek, gyümölcsök, hentesszekció, tejtermékek, stb.

via GIPHY

4. Egyedül menj

Baráttal, szülővel, szerelemmel vásárolni lehet, hogy szórakoztatóbb, de több idő is. Beszélgettek, megzavar, a felét elfelejted, és mehetsz vissza. Ha sietsz, jobb egyedül.

5. Haverkodj a dolgozókkal

Erre ezer példát láttunk már, ha mástól nem, nagyitól vagy anyutól: beszélgess, kérdezd meg a neked kedves kasszástól vagy hentestől, hogy van, melyik májkrémet ajánlja, biztos, hogy profitálsz majd belőle, hogy ismernek + mindkettőtök lelkének jót teszel.

via GIPHY

6. Kosár a kocsi helyett

Egyszerű: minél kisebb a felület, amit megtölthetsz élelmiszerrel, annál gyorsabb (és olcsóbb) lesz a menet. A profik (főleg hó végén) csak a kezükre hagyatkoznak, még kosarat se vesznek!

7. Maradj a szélén

A legtöbb boltban beválik a módszer, hogy ha a szélén haladsz, és nem mész be a középső dzsumbujba, jobban jársz, hiszen utóbbi részeken tornyosulnak a feldolgozott, egészségtelenebb élelmiszerek, amiket jobb, ha hanyagolsz.

via GIPHY

8. Szárazáru & mirelit csak heti egyszer

Próbáld a napi bevásárlást a friss, romlékony termékekre korlátozni - felvágott, tejtermék, kenyér, zöldség stb. A lisztet, cukrot, olajat, mirelit cuccokat, wc-papírt stb. hagyd a nagybevásárlásokra.

9. Válassz okosan kasszát

Nem biztos, hogy az a sor gyorsabb, ahol nem áll előtted dugig tömött kosarú vevő - minél több ember, annál több köszönés, elköszönés, fizetési procedúra és esetleges probléma merül fel.

10. Maradj egy márkánál

Ha bejárattad a neked megfelelő kenyeret, felvágottat, száraztésztát és dobozos tejet, maradj annál - sok időt elvesz, ha újraböngészed a termékek hátoldalát.

Tipp#1: abba a boltba járj, ahol köztudottan gyorsak a kasszások

Tipp#2: rendelj házhoz!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

A spórolás titka

Ha üres a tárcánk hó végén, könnyű mondani, hogy „majd a következő hónapban spórolok”, de azt tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá? És hogy sok kicsi valóban nagyon sokat számít?

admin

via, címlapfotó

Hozzászólások

libaláb

Okvetlenül szükséges ezeket az idegesít? GIF-eket belet?zni? Eltereli a figyelmet, s?t, elveszi a kedvemet a cikkekr?l. Talán egy agyhalottaknak szóló bulvároldalon jól jönnek, de tételezzetek már fel többet rólunk :)

Címlapról ajánljuk

Ha rendszeresen fogyasztasz citrusféleket, ezt tudnod kell!

Jelenleg (is) nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk gyümölcsöket, ez pedig a téli időszak beköszöntével leginkább a narancsot, a mandarint és a citromot jelenti. Azonban nem árt az óvatosság, hiszen ezeket a gyümölcsöket különböző vegyszerekkel kezelik, melyek kockázatot is rejthetnek.

Nosalty

További cikkek