Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 dolog, amit mindenképpen tisztíts meg, mielőtt teljes gőzre kapcsol a karácsony

Érdemes már most megtisztogatni, átnézni azokat a dolgokat, amelyekre szükségünk lesz ahhoz, hogy igazán szép karácsonyunk legyen.

Ahhoz, hogy túléld a karácsonyt, és ne kelljen az utolsó pillanatban keresgélni az összecsukható székeket és az ünnepi evőeszközt, vedd fel a kesztyűt, és kutasd fel őket már most! Miután mindent megtaláltál a szekrény mélyén, csekkold le, milyen állapotban vannak, és ha kell, tisztítsd meg vagy mosd ki őket, hogy az ünnepek elérkeztével ezekre ne legyen már gondod!

1. MASSZÍV, NAGY TÁLAK

Ugye te is tudod, mire gondolunk? Azokra az óriási tálcákra, fatálakra, amelyekre minden finomság ráfér, de amelyek nem férnek be a konyhaszekrénybe, így a kamrában vagy akár a pincében porosodnak. Ha megtaláltad őket, és túl vagy a portalanításon, mosogatáson elégedetten nyugtázhatod, hogy ezzel sem a karácsonyi rohanásban kellett foglalkoznod. 

2. ÖSSZECSUKHATÓ SZÉKEK

Ha sok vendéget vársz az ünnepek alatt, lehet, szükséged lesz összecsukható székekre. Ezek gyakran eldugott helyeken vannak az év legnagyobb részében, így érdemes őket előre áttörölni, elővenni. Ha van rajtuk kárpit, ki is szellőztetheted őket, nehogy dohosak legyenek a nagy napon. 

3. ÜNNEPI EVŐESZKÖZÖK

Ha van ünnepi evőszközöd, itt az idő, hogy eltörölgesd ezeket a szép darabokat, és leellenőrizd azt is, a készlet hiánytalan-e. Ha rájössz, nem jut mindenkinek szép evőeszköz, még van időd keresgélni a boltok polcain. 

4. A TEXTILSZALVÉTÁK, AMIKET SOSEM HASZNÁLSZ

Ott lapul a szekrényedben egy bontatlan szett textilszalvéta? Gyönyörűek ezek a darabok, de az ünnepi rohanásban elfáradva mindig lemondasz arról, hogy kibontsd őket? Itt az idő, hogy szépen kivedd őket a csomagolásból, kivasald őket, és kigondold, milyen csinos formában fogod őket az ünnepi asztalra helyezni.

5. BŐVÍTHETŐ ASZTALOK

Sokunknak van olyan asztala, aminek a lapját bővíteni lehet. Ez igen hasznos lehet akkor, ha a szokásosnál több vendéget kell leültetnünk. Miután letörölgettük a kiegészítő asztallapot, gondoljuk végig azt is, milyen bútorokat kell majd elmozdítanunk, ha szeretnénk megvendégelni sok rokonunkat, így nem érnek majd kellemetlen meglepetések a nagy napon.

6. ITALHŰTÉS

Noha tél van, előfordulhat, hogy szeretnénk valami finom, hideg itallal megkínálni a rokonságot karácsonykor. Nézzünk körül odahaza, van-e elég jégkockatartónk, és ha van, milyen az állapota. Könnyen előfordulhat, hogy ki kell mosni, amit egy fiók mélyén találunk. Ha törött, vagy úgy érezzük, nem fogunk tudni elegendő jeget készíteni a segítségével, még van időnk vásárolni egy-két csinos szilikonos jégkockatartót.

7. VENDÉGÁGYNEMŰ

Az ünnepek alkalmával gyakran gyerekeinket, vidéki rokonainkat vendégül látjuk éjszakára is. Ilyenkor érdemes leellenőrizni, hogy az ágyneműk frissek és gusztusosak-e. Ha nem stimmel valami, még kapkodás nélkül tudsz ágyneműt mosni, vagy akár vasalni is – ezt persze csak akkor, ha maximalista vagy.

8. ELVITELES DOBOZ

Az elviteles doboz életmentő tud lenni, ha szeretnénk, hogy ez a rengeteg ünnepi maradék épségben megérkezzen a rokonaink, barátaink otthonába. Minden háztartásban akad egy rakat üres fagyis- és műanyagdoboz. Ezeket mossuk el jó alaposan, de ha nem tűnnek igazán tisztának, tegyük be őket egy speciális oldatba. Egy evőkanálnyi fehérítőt oldjunk fel egy bögre vízben, és ebbe áztassuk az edényeket!

9. ÜNNEPI DÍSZEK

Az összes ünnepi díszt, amivel szeretnénk kidekorálni a lakást, portalanítsuk le!

10. HŰTŐ ÉS FAGYASZTÓ

Itt az idő helyet csinálni a hűtődben és a fagyasztódban annak a sok finomságnak, amiből majd az ünnepi menüt fogod összeállítani. Nagyon kellemetlen élmény tud lenni, ha hazaérsz a piacról, és nem tudod hova berakni azt a hihetetlen mennyiségű ételt, amit vásároltál. 

forrás: TheKitchn

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!