r
Nosalty Logó

Odett göcseji gombalevese

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Odett göcseji gombalevese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombás pörkölthöz

A leveshez

Összesen 473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombás pörkölthöz

A leveshez

Összesen 3781 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombás pörkölthöz

A leveshez

Összesen 104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.9 g

Zsír

  • Összesen
    246.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5290.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2281 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2293.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    564 micro
  • β-karotin
    4070 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4419 micro
Összesen 3781 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    145 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A gombás pörkölthöz

A leveshez

Elkészítés

A gombás pörkölthöz

  1. A zsíron a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felaprított paprikát és a paradicsomot, kicsit sütjük, majd kevés vízzel puhára főzzük. Ettől lesz sűrű szaftja.
  2. A húst kockákra vágjuk, és az alapba tesszük, majd fehéredésig kevergetjük. Rátesszük a fűszereket, és belevágjuk a fokhagymát. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg jól elfövi a levét.
  3. Közben a gombát megmossuk, felvágjuk (ne túl kicsire), és a húshoz tesszük, majd készre főzzük. A vizet figyelni kell, mert a gomba levet ereszt. A végén beletesszük a pirospaprikát, és összefőzzük 1-2 perc alatt. Ha szükségét érezzük, adjunk még hozzá vizet.

A leveshez

  1. Egy fazékba tesszük a füstölt anyagot, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzátesszük a babérlevelet, a borsot és az egészben hagyott fokhagymát. Fél órát főzzük.
  2. Hozzáadjuk a zöldbabot, és mielőtt megpuhulna, a kis kockákra vágott krumplit is beletesszük.
  3. Amikor el kezd forrni, beleöntjük a gombás pörköltet és a tejszínt. Ha szükséges, akkor öntsünk hozzá tejet, hogy leves állagú legyen.
  4. Összeforraljuk, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt. Ezután keverjük bele a füstölt sajtot és a sajtkrémet. A tálaláskor tegyünk egy kevés reszelt sajtot a tányérra, és szórjuk meg petrezselyemzölddel.
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 17367
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Odett a zalai konyha egyik népszerű receptjét, a göcseji gombalevest készítette nekünk, az édesanyja receptje alapján. A végeredmény osztatlan sikert aratott!

Hozzávalók

A gombás pörkölthöz

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?