hozzászólások

leírás

 
A bors számos növény markáns csípős ízű bogyó-, mag-, kőmagtermése vagy levele. A „bors” elnevezést szigorúan véve csak a borsfélék családjába tartozó délkelet-ázsiai eredetű kúszónövény, a borscserje kőmagtermésére lehetne használni; e növény virágaiból előbb zöld, majd sárga és piros, végül barna bogyófüzérek fejlődnek, amelyek kiszáradás során feketévé válnak. A fehér borsot ugyanabból az igen érett szemtermésből nyerik mint a feketeborsot, úgy hogy sós vízben áttörik a termésfalát és kiveszik a kőmagot. A fehér bors kevésbé csípős mint a feketebors, világos mártások ízesítésére alkalmas. A fehérbors kb. 4 mm átmérőjű, fehéres, világos színű sima felületű golyócska. A bors több ezer éve ismert és használt fűszer. Rendszeresen használták már Kínában és Indiában, amikor Nagy Sándor az i.e. 4. században behozatta az ókori Görögországba.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Tároljuk száraz, hűvös helyen. Fontos még, hogy légmentes edényt használjunk, így tovább megmaradnak jellemző illat és aroma anyagai.

Fehér bors alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!