Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros lencsesaláta

Mustáros lencsesaláta
Mustáros lencsesaláta
25 perc / főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én általában télen szoktam lencsét készíteni, ezt a salátát pedig sült húsokhoz köretként adom. Most meleg előételként próbálkoztam.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: újév

egyéb elnevezések

lencsesaláta mustárral, mustáros lencsesaláta füstölt szalonnával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
  2. A szalonnát a vajon kisütjük, a hagymát megfonnyasztjuk benne. Az apróra vágott répát hozzátesszük és további 3 percig sütjük. A lencsét is hozzákeverjük, majd felöntjük a csirkelevessel. Borsozzuk, majd puhára főzzük. A sózással vigyázzunk, mert a szalonna is sós lehet (sózás előtt kóstoljuk meg). Kb. akkor puhul meg a lencse, amikor elfő a leve.
  3. A mustárt az ecettel simára keverjük, majd az olajat csepegtetve hozzáöntjük és elkeverjük. A mártást a lencsére öntjük, jól összedolgozzuk, petrezselyemmel ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 98 798
elküldve: 16
receptkönyvben: 547
elkészítve: 23/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gingerbread
Gingerbread Sat, 2018-03-10 20:26

Nagyon szeretem ezt a receptet, mindig időről időre előkerül a repertoárban és a vendégeim is nagyon kedvelik. Köszi a megosztást! ;)

Henrietta1983
Henrietta1983 Tue, 2013-01-01 17:02

Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! Szerintem elbír több hagymát is, és csak fele mennyiségű borecetet. de ugye ízlések és pofonok :) Buék!

Ollocska
Ollocska / Ollocska Sat, 2012-12-29 06:40

Hát a majonezt keveres kozbe tenyleg nem kene otthagyni.
Viszont ha nem sikerul, eloveszel egy tojast, felutod, ovatosan (folyamatos kitarto keveres mellett - robotgep- ) hozzacsorgatod, es akkor osszeall. Jo keverest.

mesetó
meseto / mesetó Sun, 2012-01-01 19:34

Mindent pontosan kimértem (ill. vajból csak a felét használtam), mégis, a lencse már vajpuha volt, még úszott. Végül egy fél bögre levet öntöttem le róla, mert a fölös lé elpárologtatása reménytelen vállalkozásnak bizonyult. Míg főtt, elkezdtem kikavarni az olajjal a mustár/ecet keveréket, és egész jól haladtam, kezdett majonéz állagot ölteni, mikor pár percre félbe hagytam a műveletet. Mire visszatértem, a mustár olyan szemcsés lett, szétesett az egész. Bármit csináltam vele, nem állt össze újra. Pedig az előírt mennyiségű olajnak még a fele sem került bele (nem is raktam többet). Azért összekevertem a lencsével, most hűl, kíváncsi vagyok, milyen lesz. Mindenképp eszünk belőle, az újév első napjára tekintettel :-)
Azért az fura, hogy a lencse súlyának megfelelő a vaj+szalonna+olaj súlya, amit megadtál... Nem egy diétás kaja... Én vajból és olajból is csak felét használtam, a szalonna (kockázott bacon) inkább húsos volt, mint zsíros, különben zsírban úszott volna az egész...

pirocsa
pirocsa Sat, 2011-12-31 15:09

Most készítem. Kíváncsi vagyok milyen fincsi lesz:-))

mosomaci81
mosomaci81 Sun, 2011-10-23 13:47

Nagyon finom lett. Csak annyit tennék hozzá hogy szerintem nem szükséges az az 1 dl olaj, felesleges, anélkül is tökéletes.

seryevi
seryevi Wed, 2010-03-17 13:49

Nagyon örülök, hogy van ilyen recept gyűjtemény!
Nem olyan régen találtam rá!
Van két kicsi gyerkőcöm és jó, hogy sok-sok egyszerű recept is van, mert nem nagyon van időm a bonyolult ételek elkészítésere!
Jó főzőcskézést Mindenkinek!:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-01-10 12:17

megcsináltam, kissé édesnek találtam (gondolom mustártól függ), ezért facsartam még rá citromlevet.
finom lett, köszi!

692
lencse 25 dkg
vaj 5 dkg
vöröshagyma 1 kis db
kolozsvári szalonna 10 dkg
sárgarépa 10 dkg
csirke alaplé 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
fehérborecet 2 kk
olívaolaj 1 dl
petrezselyem 1 csokor