Kókuszolaj

Kókuszolaj

Leírás

A kókuszolaj (a kókuszvaj megfelelője) egy tipikusan trópusi termék, melynek számtalan felhasználási módja létezik a konyhán kívül is. A kókusz szárított húsából nyerik ki. A finomított kókuszolaj égési pontja 232 celsius, míg az olívaolajé 180, így alkalmasabb magas hőfokon történő pirításhoz, sütéshez. Leginkább dél-ázsiai curry ételek elkészítéséhez ideális. Fotó: flickr - Dầu dừa by Phu Thinh Co

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fénytől védett helyen. Hűteni nem szükséges, szobahőmérsékleten tárolható.

100g Kókuszolaj

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

90.509 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0.03 g

gramm kókuszolaj?

Top ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Vas

0.05 mg

Cink

0.02 mg

Top vitaminok

Kolin

0.3 mg

E vitamin

0.11 mg

K vitamin

0.6 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

82.475 g

egyszeresen telített zsírsav

6.332 g

többszörösen telített zsírsav

1.702 g

ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Vas

0.05 mg

Cink

0.02 mg

szénhidrát

víz

0.03 g

vitaminok

Kolin

0.3 mg

E vitamin

0.11 mg

K vitamin

0.6 µg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!