Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu Norbi konyhájából

Tiramisu Norbi konyhájából
Tiramisu Norbi konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétkor ettük. Senki nem édesszájú, mégis mind elfogyott. Habos, krémes, puha és lágy desszert.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lefőzzük a kávét, ízesítjük a vaníliával, cukorral, és ebben hempergetjük meg a babapiskótákat. Fontos, hogy maximum 3 másodpercet töltsön a piskóta a folyadékban, mert különben elázik, és túlságosan intenzív kávé íze lesz. Ettől a kevés kávétól a gyerekek se mennek falnak, de ha mégis tartunk tőle használjunk kakaót vagy maci kávét helyettesítőleg.
  2. Egy tepsiben, műanyag tárolódobozban vagy bármilyen hasonlóban elfektetjük a piskótákat, majd rákanalazzuk a krémet.
  3. Ehhez kikeverjók a mascarponét a cukorral, a tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk, majd a vízgőz fölött "főzött" tojáslevet is hozzákeverjük, amelyet előtte kihűtöttünk a habosra keveréssel.
  4. Az előzőleg előkészített lapzselatint is feloldjuk meleg vízben, és hozzáöntjük. Fontos, hogy lapzselatint használjunk, mert a portól kocsonyás lesz az állaga, és nem ez a cél. Ha nem használunk, nem biztos hogy szépen szeletelhető lesz, ami nem feltétlenül gond, mert eredetileg ez egy pohárkrém úgy tudom.
  5. Még egy réteg piskóta és még egy réteg krém. Pár óra pihentetés a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, és fogyasztás előtt szórjuk le kakaóporral. Ez az én verzióm, próbálják ki, és kíméljenek az okoskodók.
  • tepsi mérete: 28x16x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 381
elküldve: 2
receptkönyvben: 164
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mascarpone süti, babapiskótás mascarpone, olasz kávés krémes

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DESDEMONA BART
Desdemona / DESDEMONA BART Tue, 2013-03-12 11:58

Bravo! Ügyes recept, látod ide nyugodtan ki is írhatnád , hogy " eredeti recept alapján !"-- szerény vélenyem szerint. !!!!!-- írja ezt, akinek fél rokonsága Bolognai leszármazott, s azok között az egyik olasz mesterszakács egy elitt hotelben.:) Desdy

kitike
Kitike / kitike Thu, 2012-05-03 20:36

Megkövetem Önt, hamár ennyire gálánsan vette a csöppet sem kedves észrevételemet. Viszont a bókra nem reagált: rengeteg gyakorlást tükröznek a receptek! Önképzés (tehát van még reményem) vagy ehhez a tudáshoz mester alatt kell küzdeni?

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Fri, 2012-05-04 12:32

Tanultam főzni és vendéglátós főiskolába jártam, de javarészt a saját érdeklődésem vezetett a mostani "tudás" elsajátításához. Köszönöm szépen! :-)

Norbi

kitike
Kitike / kitike Tue, 2012-05-01 12:40

Minden recepteden átjön valami rettenetes nagyképűség és arrogancia, de a receptjeid fantáziadúsak, kívánatosak... az is látszik, hogy valahol nagyon jól megtanultál főzni, szóval ezután is nézegetni fogom a receptjeidet! Grat

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Tue, 2012-05-01 18:50

Sajnálom, hogy ez jött le rólam a receptek alapján, de hát ugye nem ismerhetjük egymást.
Mindenesetre örülök ha tetszenek és sok jó étvágyat és élvezetet kívánok hozzájuk neked!

Norbi

Mseee
Emese / Mseee Wed, 2012-04-18 15:21

szerintem ezt a részt: "majd a vízgőz fölött "főzött" tojáslevet is hozzákeverjük, amelyet előtte kihűtöttünk a habosra keveréssel" fogalmazd át, mert én például már készítettem tiramisut hansoló módszerrel és tudom mit jelent a mondat, de egy tiramisu-készítésben tapasztalatlan olvasó nem feltétlenül érti hogy ez pontosan mit takar. :) amúgy gusztusos kép, finom recept:)

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Wed, 2012-04-18 18:48

Vizet forralunk egy fazékban és hőálló tálat teszünk rá fedő helyett, amelyben forrósodásig melegítjük az elkevert tojásokat, fő célja, hogy ne maradjon nyers, de ne is legyen belőle rántotta. Maradjon híg. Hagyhatjuk magától is kihűlni, de ha habverővel dolgozunk sokkal gyorsabban kapunk eredményt, ami ráadásul könnyíti a krémet a habos állagával.

Nem neked ment az üzenet, csak itt javítottam ki, mert a szövegbe nem sikerült bele túrnom.

Norbi

419
habtejszín 4 dl
mascarpone 25 dkg
cukor 3 ek
feketekávé 2 dl
vanília kivonat 1 kávéskanál
lapzselatin 1 csomag
tojás 3 db
babapiskóta 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek