r
Nosalty Logó

Szalámi-sonka rózsa

Húsgolyó
Szalámi-sonka rózsa
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

554
Kalória
20.1g
Fehérje
32.3g
Szénhidrát
37.5g
Zsír
16.3g
Víz
50.9g
Koleszterin
916.7mg
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 19% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 6644 kcal
  • 19% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 19% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 554 kcal
  • 19% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.3 g

Zsír

  • Összesen
    450.3 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13563.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    2302 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    9738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    387.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    195.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 6644 kcal
  • 19% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

  1. Kiterítünk egy leveles tésztát, és a hosszabbik oldalán felosztjuk és felvágjuk 12 egyenlő részre (csíkokra).
  2. Elkészítjük a szirmokat: a szalámikat félbevágjuk, míg a sonkából kör alakú szaggató segítségével, szintén félkör alakú szirmokat gyártunk.
  3. A leveles tészta-csíkokra ráhelyezzük a szirmokat (félkörök) egymás mellé úgy, hogy a félkör domború oldala legyen kifelé, és kb. a hús fele lógjon ki, majd rászórjuk a sajtot. Egy rózsához 3 db szalámi (=3 kb. 3 cm átmérőjű kör) szükséges.
  4. Ezt követően szorosan feltekerjük a tésztát, és a rózsa fej alját kicsit be is csippentjük, majd megigazgatjuk a szirmokat, hogy szép rózsa formája legyen.
  5. Megkenjük tojással, majd belehelyezzük muffin-papírokba.
  6. Ezeket a lépéseket megismételjük mindegyik leveles tészta csomaggal.
  7. Légkeveréses sütőben 180°C-on, 20-25 perc alatt, folyamatos rákukkantással készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Németországban a baráti összejövetelekkor párszor ilyet ettünk, az elkészítése egyszerű és viszonylag gyors! Remek sör/borkorcsolya! :) Lehet variálni a sonka-, illetve szalámitípusokat az ízlésünknek megfelelően.

További receptek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...