Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Skót krémes Olgi konyhájából

Skót krémes Olgi konyhájából
Skót krémes Olgi konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta megvan ez a receptem, csak ritkán szoktam megsütni. Amúgy finom és kiadós.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához habosra keverjük a tojást, zsírt, szalalkálit és a cukrot. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a tejet.
  2. 3 cipót formázunk. Lisztezett deszkán elnyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben halvány rózsaszínre sütjük a lapokat.
  3. A krémhez szétválasszuk a tojásokat. A fehérjéket kemény habbá verjük. A 3 tojássárgáját elkeverjük a liszttel, és a cukorral meg 1 dl tejjel.
  4. A többi tejet felforraljuk, és az előző masszát folyamatos keverés mellett hozzáöntjük, és sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzákeverjük a felvert tojások fehérjét.
  5. Kihűtjük, és megtöltjük a lapokat.
  6. Ízlés szerint porcukrozzuk, hidegre tesszük.
  7. 3-4 óra múlva szeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x34 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 452
elküldve: 6
receptkönyvben: 226
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

főzött krémmel töltött sütemény, krémes sütemény, vaníliás krémmel töltött sütemény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agnes.orban.378
agnes.orban.378 Fri, 2013-01-18 17:41

szia, én most kezdtem elolvasgatni ezt az oldalt,mennyi liszttelkell elkeverni a tojássárgákat? koszi

agnes.orban.378
agnes.orban.378 Sat, 2013-01-19 16:48

szia köszi a választ, egyébként én is találomra ennyi liszttel kevertem össze, már el is fogyasztottuk, nagyon finom....üdv. ági

Ginever
Ginever Fri, 2012-11-30 21:36

Szia,

valami hasonló sütit szokott az anyukám is sütni,szalakálival.ez biztos,az is,hogy tojás és liszt kell a krémbe,de Ő vaniliást és csokist is csinált mindig,sajnos a recept nem lett leírva,mert mindig fejből csinálta...ki fogom próbálni,hátha ilyen....csak az a kérdésem,mit kezdjek a szalakálival? Mert én még sosem használtam!Hogy kell feloldani?
Köszönöm előre is a választ!

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Fri, 2012-11-30 22:00

Szia Ginever!
Nos nem kell feloldani,egyszerűen belekevered.
Ez ennyire egyszerű...
Sok sikert kívánok hozzá!
Üdv,Olgi

Freger
Freger / Freger Sat, 2012-02-11 11:16

Szia!
A tésztához hány tojás kell? Ez valahogy lemaradt, és szeretnénk kipróbálni! Üdv: Emese

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Sat, 2012-02-11 11:49

Szia Emese!Igazad van,lemaradt a tojás a hozzávalókból.1 tojás kell bele.Köszönöm,hogy szóltál,javítom!Üdv:Olgi

697
finomliszt 30 dkg
sertészsír 6 dkg
cukor 5 dkg
tojás 1 db
szalalkáli 15 g
tej 1 dl
tej 1 l
cukor 25 dkg
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 2 ek