Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandorla alla granita

Mandorla alla granita
Mandorla alla granita
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár még kint tombol a 30 fok, de sajnos azt meg kell állapítanunk, a nyár visszavonhatatlanul véget ért. Szerettem volna egy olyan recepttel búcsúztatni az idei nyarat, ami nagyon közel áll hozzám. Úgy gondolom, a legtökéletesebb sikerült megtalálnom. 2006-ban a barátnőimmel Szicílián nyaraltunk, ahol visszavonhatatlanul beszerelmesedtem ebben az édességbe. Hiszen Szicíliában mindenhol kapható, ugyanis a sziget lakosai előszeretettel fogyasztják reggelire, ebédre, csak úgy, beszélgetéshez, egyszóval mindenhez. Azóta egyszer sikerült ennem, Máltán, ahol összesen egy helyen találtam, s rögtön két adagot vettem az árus lány legnagyobb megdöbbenésére. Aztán idén nyáron két szicíliai származású emberrel is megismerkedtem, s mindkettő nagyon jó ismerősöm lett, nagyon szép emlékeket őrzök róluk. Minden adott tehát a legfinomabb és legszebb szicíliai emlék elkészítéséhez. Ami nem más, mint a mandulás granita.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden összetevőt turmixgépbe teszünk, s jó alaposan összeturmixoljuk úgy, hogy a mandulák apróra törjenek.
  2. Ezután egy sűrű lyukú szitán átpaszírozzuk. Nekem nem maradt a szitában semmi, de elképzelhető, hogy egy kevés massza marad. Azt kidobjuk vagy megesszük.:-)
  3. Majd egy üveg tálba öntjük, és betesszük a fagyasztóba. 40 perc után átkeverjük, majd 30 percenként újból egészen addig, amíg kásás nem lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 735
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mandulás granita, szicíliai jégkristály, mandulás édesség Szicíliából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-09-06 14:11

Zseniális! :) A képen olyan mint egy finom leheletkönnyű hab!
Ki kell próbálni!
Köszönöm!

260
mandula 15 dkg
ásványvíz 4 dl
cukor 2 púpozott ek
mandulaaroma 2 ml