r
Nosalty Logó

Levendulás korong

Nosalty
Levendulás korong
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

438
Kalória
4.9g
Fehérje
49.6g
Szénhidrát
24.8g
Zsír
11.4g
Víz
64.5g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
15.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    99.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    198.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 1750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 478 kcal

Elkészítés

  1. A cukrot összekeverjük a levendulával és a citromhéjjal. A vajjal habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet is, és puha tésztát gyúrunk belőle.
  2. Két sütőpapírréteg között kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk. A felső sütőpapírt leszedjük, és kb. 7 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A maradékot összegyúrjuk, és abból is korongokat szúrunk ki.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és 150 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt megsütjük. A kekszeket 2 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. Ebből a mennyiségből 12 db kekszem lett.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 40x30

Eddig csak illatosítóként funkcionált nálam a levendula, de nem rég volt a Nosaltyn egy cikk a felhasználásáról és hatásairól. Ez egy jel volt, hogy nekem is sütnöm kell belőle valami finomat. Ez az egyszerű, kevés hozzávalót igénylő aprósüti lett az. A levendula íze először szokatlan volt, de ahogy egyre több és több kekszet ettem meg, úgy jöttem rá mennyire különlegesen finom. Egy próbát szerintem megér. :)

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek