Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémlikőr

Krémlikőr
Krémlikőr
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi alkalmakkor kiváló hölgyek és édesszájú urak számára.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Megjegyzés:
kb. 7 dl likőrünk lesz  a fenti mennyiségből

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dió kivételével minden hozzávalót egy mély keverőtálba helyezzük (robotgéppel egyszerűbb) és kb. 15 perc alatt összekeverjük.
  2. A diót éles késsel apróra vágjuk és a kész keverékbe tesszük, majd üvegbe töltve a hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt rázzuk jól fel, mert  sűrű hab és dió ún. dugót képzhet az üveg nyakában.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 524
elküldve: 3
receptkönyvben: 368
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 8 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós likőr

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

myldy
myldy Thu, 2013-01-10 11:29

Isteni finom, gyorsan kész és ugyan ilyen gyorsan el is fogy :) Köszi!

maszatka30
maszatka30 Mon, 2011-12-19 19:59

Sziasztok! Én csak azt szeretném megtudni, hogy kb. meddig lehet tárolni hűtőben ? Előre is köszi a választ.

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti Mon, 2011-12-19 20:48

az alkohol tartósít :D....kb. 2-3 hét a hűtőben, azért a habtejszín miatt véges a határidő...

maszatka30
maszatka30 Mon, 2011-12-19 21:39

Köszi a gyors választ! Ajándék lesz, és nem tudom, hogy mikor csináljam meg, és porciózzam a szépen gravírozott üvegekbe. :)

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti Tue, 2011-12-20 19:52

Örülök, hogy segíthettem :)...ez nagyon jó ötlet, remélem sikere lesz az ajándékodnak...Szép karácsonyt, üdv.
Kriszti

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti Wed, 2010-12-29 18:26

Szia Ági!

Régebben lehetett kapni tizes csomagolásban cappuccinoport, ami egy csomag, egy bögre elkészítéséhez volt elegendő....nem is tudom lehet-e kapni még, mostanában a sparban vagy bármelyik nagyobb boltban lehet saját márkásat kapni, viszonylag nem is drága, azt kb. 10 dkg-ás csomag, annak a felét elhasználod az is jó, sok sikert a készítéshez, további szép napot, üdv.
Kriszti

Zugi
Zugi / Zugi Tue, 2011-01-04 15:58

Én 1 kis zacsi 3 az 1-ben kávéport használtam ehhez a mennyiséghez. Az is nagyon lájti ízre.

Zugi
Zugi / Zugi Sat, 2010-12-25 16:15

Szia! Megcsináltam karácsonyra, kiporcióztam és ajándékoztam! Nagyon örültek neki és ízlett mindenkinek! Sőt reklamáltak hogy keveset vittem, úgyhogy gratulációm a recepthez és köszii!:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-10-05 20:35

Sziasztok! Én most csináltam meg,hááát nagyon finom lett, mindenkinek csak ajánlani tudom. Kb. 5 perc alatt készen lehet lenni vele és megéri.... :) Nagyon köszi a finom receptet.

311
rum 2 dl
tojássárgája 2 db
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 teáskanál
cappuccino por 3 ek
habtejszín 3 dl
dió 5 dkg