Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kockás süti

Kockás süti
Kockás süti
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam a receptet, azóta a család rajong érte, fogadások nyereményévé vált a sütemény.

hozzávalók / 6 adag

A sárga laphoz

A barna laphoz

A csokimázhoz:;

ajánlat

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  • Mindkét színű tésztához összekeverjük a hozzávalókat. Először az olvasztott margarint a cukorral, a tojások sárgájával, majd beletesszük a vaníliás cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, belereszeljük a citromot, és jól elkeverjük. Itt kerül a barna tésztába a kakaópor.
  • Felverjük a tojásfehérjéket (mindkét tésztához külön a megmaradt 3-3 fehérjét), majd lassan a masszához keverjük.
  • Kapunk egy barna (kakaós) és egy sárga színű tésztát, amelyeket kivajazott vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe sütünk.
  • Ha elkészült, kettévágjuk őket, majd a két tésztát felváltva egymásra rakjuk. Közötte baracklekvárral kenjük meg.
  • Lesúlyozzuk, majd 1 órán át pihentetjük.
  • Utána 1,5 cm-es csíkokat vágunk belőle, megkenjük lekvárral, és úgy helyezzük egymásra a szeleteket, hogy a sárgára barna, a barnára sárga kerüljön.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 37 135
elküldve: 16
receptkönyvben: 553
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajnikala

Mióta szakács: 2010.10.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sakktábla süti, kakaós kocka

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gacsika
gacsika Sat, 2011-08-13 09:54

 Nagyon köszi a receptet! Bár tartottam tőle, nagyon jól sikerült! :)

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-08-09 20:10

Kedves Barbi ! Mekkora tepsiben sütötted ? Lehet , hogy nagyon nagyban és azért lett lapos . Bár ennek kb 1- 15 cm magasnak kell lennie . A sulykolás pedig csak azért kell hogy összeragadjanak majd a lapok a lekvárral és ne boruljon szét, nem pedig azért , hogy lapos legyen:)) Próbáld ki legközelebb kisseb tepsiben. De ha van 1 cm vastag akkor csináld tovább:)) Sütőport nem felejtetted ki belőle ?)) Üdv Edit
ui: kitartás:)))megéri mert nagyon finom:))

sbarbisop
sbarbisop Wed, 2011-08-10 19:39

Köszönöm a válaszodat! Gáztepsiben sütöttem, ahogy a receptben volt. Végül 4 darabra szétvágtam, egymásra raktam őket, lekvárral megkenve, így már nem tűnt olyan rossznak, de az első csalódás után már nem álltam neki a csokis résznek. De nem adom fel, nagyon régóta kerestem ezt a sütit, szeretném megcsinálni!:) Köszönöm még egyszer!

sbarbisop
sbarbisop Tue, 2011-08-09 19:11

sziasztok! Gyakorlott sütő vagyok, elkészítettem a vaníliás lapot, de nekem annyira lapos lett, hogy nemhogy súlyoznom nem kell, de a csokisnak neki sem merek állni. Gondoltam készítek belőle tekercset, de annyira törik-mállik, hogy annak sem jó. Hol hibáztam? Válaszotokat előre is köszönöm:Barbi

Icka
Icka Tue, 2010-11-16 10:40

Szia Hajni!
Nagyon jól néz ki. Hasonlót szoktam csinálni, azt sakk tekercsnek hívják, de más a tésztája, pudingos gesztenyével/dióval van töltve és a végén nápolyilapba kell csomagolni. Az is nagyon finom.
Az lenne a kérdésem, hogy miért kell "súlyozni"? Nem lesz nagyon lapos (bár a képen gyönyörű).
Bocs, ha butaságot kérdeztem!
El fogom készíteni.
Üdv. Icka

Bubiréka
Erika / Bubiréka Mon, 2010-11-15 18:39

Sziasztok!
Ezt a sütit én is ismerem, elég gyakran sütöm. Próbáljátok ki savanykás lekvárral ( pl. ribizli, meggy), sokkal finomabb mint baracklekvárral.
Üdv: Erika

T.Tünci
T.Tünci Sat, 2010-11-13 17:30

Sziasztok!

Akkor most én következem a sütéssel. Nagyon guszta és szép! Biztos finom lehet, pláne ennyi pozitív vélemény után,én is kipróbálom.
Üdv: Tündi

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-11-12 20:42

Kedves Hajni! Elkészült és tényleg nagyon finom . Ráadásul szép is lett és nem is olyan nehéz:))) Köszi a receptet:)) Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-12 15:49

sziasztok:) köszönöm mindenkinek.

A sulyozas nalam egy nagy vagodeszka es ra 5-6 kg liszt cukor akarmi.

A máz a már szétvágott és összeforgatott 4x4-es rudakra megy rá a legeslegvégmn, utánna zsupsz be a hűtőbe.

Nagyon boldog vagyok hogy ilyen sokatoknak teccik, remélem örömötöket lelitek benne:)

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-11-12 15:25

Kedves Laspi ! Én rátettem egy műanyag tálcát és arra rátettem nehezéknek a lekváros üveget meg még pár dolgot ami kéznél volt :) Pl 1 üveg citromlé 1 citrom 1 tejszínhabos flakon:)))))))))))))))))))))))))) Az a lényeg hogy nehezet rakj rá és az összenyomja a sütit:))Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-12 15:14

Mit jelent a sulykolás?Még nem hallottam és nem is csináltam!

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-11-12 15:03

Kedves Hajni ! Látom nem voltál még fent :((( Na mindegy, most pihen az összerakott süti. Ha letelik az 1 óra megkenem és akkor majd sulykolom még egy picit / 30 p / .:)))) A sütési idő nekem laponként 15 perc volt. Üdv Edit

tims
Tims / tims Fri, 2010-11-12 14:40

Sziasztok!

sokszor csinálok én is, nálunk sakk szeletként ismerjük. Eszméletlen finom, jó kis házi baracklekvárral! Egyszerű, de eszméletlen fincsike! A férjem is imádja, pedig nem szereti a lekvárt!!!
Üdv
Tims

varikriszti
varikriszti Fri, 2010-11-12 13:45

Én már Régóta csinálom ezt a sütit a család egyik kedvence.Nagyon finom és mutatós.
Jó sütögetést kívánok mindenkinek.
Editnek pedig azt üzenem,hogy benne van a receptben ,hogy le kell súlyozni, igaz csak az első rétegnél. Én csak a csokimáz rátétele előtt szoktam lesúlyozni.Üdv.:Kriszta

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-11-12 13:34

Kedves Hajni! Üdvözöllek az első recepted felkerülése alkalmából és rögtön dicsérlek is miatta. :))) Nagyon egyszerű, kreatív, és mutatós süti. Az lenne a kérdésem hogy amikor már kockás lett a sütink akkor már nem kell lesulykolni mielőtt a csokit ráteszed? Ja és azt elfelejtetted leírni ,hogy a csokimázat ráteszed:))) Nekem nem gond , de vannak olyan személyek akik az ilyesmire ugranak :))Utólag is betudod írni:)) Gratulálok hozzá és szerintem ma ez lesz a legnézettebb recept:)) Most megyek és megsütöm a lapokat, hátha addig jön válasz :)) Üdv Edit

Hajnikala
Hajnikala / Hajnikala Fri, 2010-11-12 11:57

Nagyon egyszerű, bonyolultnak tűnik, de tényleg pofonegyszerű, remélem ízleni fog a családnak, ünnepekkor egy kis narancshéjat és fahéjt érdemes szórni a csokis tésztába, kissé megbolondítja ;)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-11-12 11:51

Wow!!!!!Király!!Elmentve.Meg fogom csinálni, beütemezem a december havi sütés-főzés mindennapjaimba, mert ez csodás!Köszi:-))Éva-Anyóca
Lehet, egy nap ,főleg az ünnepélyesebbek, öt süti is lesz, de ezeket nem lehet kihagyni.Remélem, ez a kockásodás sikerülni fog nekem is:-))

1028
margarin 16 dkg
porcukor 16 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 3 db
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 teáskanál
margarin 16 dkg
porcukor 16 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
sütőpor 1 teáskanál
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
vaj 6 dkg
víz 3 ek