Kockás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
A sárga laphoz
-
27g margarin191 kcal
-
27g porcukor103 kcal
-
6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A barna laphoz
-
27g margarin191 kcal
-
27g porcukor103 kcal
-
6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A csokimázhoz:;
Összesen
1028
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
A sárga laphoz
-
160g margarin1147 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A barna laphoz
-
160g margarin1147 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
46 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A csokimázhoz:;
Összesen
6174
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
A sárga laphoz
-
10.2g margarin73 kcal
-
10.2g porcukor40 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A barna laphoz
-
10.2g margarin73 kcal
-
10.2g porcukor40 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A csokimázhoz:;
-
12.8g porcukor49 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
1.5g víz0 kcal
Összesen
392
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 57.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.8 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 583 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 554 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
1028
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72.2 g
Zsír
-
Összesen 345 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 152 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 1209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2657.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 1285 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 748.8 g
-
Cukor 542 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 345.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3496 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 305 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 935 mg
-
Retinol - A vitamin: 3325 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2048 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1525 micro
Összesen
6174
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
392
kcal
Hozzávalók
A sárga laphoz
-
16 dkg margarin
-
16 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
12 dkg finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
A barna laphoz
-
16 dkg margarin
-
16 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
A csokimázhoz:;
-
20 dkg porcukor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
6 dkg vaj
-
3 ek víz
Elkészítés
A sárga laphoz
- Mindkét színű tésztához összekeverjük a hozzávalókat. Először az olvasztott margarint a cukorral, a tojások sárgájával, majd beletesszük a vaníliás cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, belereszeljük a citromot, és jól elkeverjük. Itt kerül a barna tésztába a kakaópor.
- Felverjük a tojásfehérjéket (mindkét tésztához külön a megmaradt 3-3 fehérjét), majd lassan a masszához keverjük.
- Kapunk egy barna (kakaós) és egy sárga színű tésztát, amelyeket kivajazott vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe sütünk.
- Ha elkészült, kettévágjuk őket, majd a két tésztát felváltva egymásra rakjuk. Közötte baracklekvárral kenjük meg.
- Lesúlyozzuk, majd 1 órán át pihentetjük.
- Utána 1,5 cm-es csíkokat vágunk belőle, megkenjük lekvárral, és úgy helyezzük egymásra a szeleteket, hogy a sárgára barna, a barnára sárga kerüljön.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 252
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 47306
- Feltöltés dátuma: 2010. november 12.
Ajánló
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam a receptet, azóta a család rajong érte, fogadások nyereményévé vált a sütemény.