Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés cseresznyék

Csokoládés cseresznyék
Csokoládés cseresznyék
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még tavaly nyáron egy gyakorlatot teljesítettem Augsburgban, és egyik szabad hétvégémen elmentem vásárolni, amikor is megláttam egy könyvet: SCHOKOLADE - Die köstlichsten Rezepte. Ennek nem tudtam ellenállni, megvettem. Karácsonykor el is jutottam odáig, hogy csináljak belőle finomságokat, és "Ő" volt az első. Sikert aratott :).

hozzávalók / 12 adag

A csokis cseresznyéhez

A díszítéshez

ajánlat

Akármikor, amikor jut rá időnk, és van kedvünk pepecselni :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A cseresznyéket kettévágjuk, majd egy tálkába helyezzük, a rumot ráöntjük, és 1 órát állni hagyjuk.
  2. A marcipánt 24 azonos nagyságú darabra vágjuk, majd ezekből golyót formálunk. Minden egyes golyóra egy cseresznyedarabkát helyezünk, majd rányomjuk.
  3. A csokoládét apró darabokra törjük, majd vízfürdő felett megolvasztjuk. A marcipángolyókat megmártjuk benne, és a felesleges csokoládét lecsöpögtetjük. A tepsire helyezzük, és hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
  4. A pralinékat olvadt csokoládéval díszítjük, és hagyjuk megszilárdulni.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 318
elküldve: 1
receptkönyvben: 196
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vegyészkedő Katica

Mióta szakács: 2010.05.29.
11 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Schokoladenkirschen, marcipános-rumos meggy, csokis-marcipános bonbon rumos meggyel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-21 23:40

Kedves story! Ma dupla adagot készítettem ebből a csodából! Hááát nem tudom megéri-e a karácsonyt ! Valami fantasztikus! Köszi a receptet!

Vegyészkedő Katica
Vegyészkedő Katica / Vegyészkedő Katica Wed, 2010-12-22 09:28

Kedves Judit!

Örülök neki, hogy tetszett a recept :)
Tavaly mindenféle ilyen finomsággal kápráztattam el a családot: volt ez, volt fehértrüffeles bonbon kakaóporban megforgatva, fahéjas csillagok, meg csokoládécsillagok rózsaborssal. Ha akkor épp nem csinálok semmit, nem lett volna sütink karácsonyra, mert anyukám elkapta a H1N1-et... :(
Idén kérdeztem mit csinálhatok, a válasz az volt, hogy semmi szépet, mert azt nem eszik meg a vendégek... Így idén csak fahéjas csillagok lesznek, mivel többre sajnos nincs időm :(
És persze jó étvágyat a bonbonokhoz!

Puszi, Katica

Vegyészkedő Katica
Vegyészkedő Katica / Vegyészkedő Katica Thu, 2010-06-17 09:43

Szia!
Szerintem nem olyan, mert ha jól tudom, akkor abban nincs marcipán :D De lehet rosszul tudom :)
Egy próbát mindenképp megér, utána csak idő kell a következők gyártásához :P

180
kandírozott meggy 12 db
rum 2 ek
marcipán 250 g
étcsokoládé 125 g
fehér csokoládé 2.5 dkg