r
Nosalty Logó

Csokis-datolyás süti

NS
Csokis-datolyás süti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1022
Kalória
15.9g
Fehérje
104.3g
Szénhidrát
61.7g
Zsír
15.1g
Víz
50.8g
Koleszterin
8.7g
Élelmi rost
58.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 4088 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1022 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    246.8 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    417 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 4088 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 427 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, 8x12 cm-es téglalapokat vágunk belőle, majd minden második tetejét megkenjük a felvert tojással.
  2. Azokra a tésztadarabokra,amiket nem kentünk meg, egy- egy bő ek. mogyorókrémet és ugyanannyi kimagozott és feldarabolt datolyát teszünk, majd egyenletesen elosztva megszórjuk az apróra vágott mogyoróval és csokival.
  3. A tojással megkent téglalapokat a tetejükre illesztjük, és a széleket a két tésztalap találkozásánál szorosan összezárjuk.
  4. A batyukat egy tepsiben előmelegített sütőbe helyezzük, és aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A receptet a Paprika magazin egy régebbi karácsonyi számából szemezgettem.:)

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek