Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Méhmentő szemetelés - végre egy papír, amit el KELL dobnod

A méhek fontos "bedolgozói" a mezőgazdasági termelésnek. Most mégis bajban vannak, és így mi is...Egy különleges papír talán egy kicsit javíthat a helyzeten.   

Saatchi & Saatchi varsói irodája és a City Bees névre hallgató jótékonysági szervezet összefogott, hogy segítsen a méheknek. A globálisan terjedő fertőzések és a növényvédő szerek pusztító hatása mellett a nagyvárosok világa sem kedvez a méhcsaládoknak. Az iparosítás miatt sok esetben az apró rovaroknak nagyon hosszú utat kell megtenniük a beporzandó virágokig, és végzetesen kimerülnek az úton. 

 

Bee Saving Paper (@bee_saving_paper) által megosztott bejegyzés,

Ezen a problémán segítenek azok a csodaszép papírok, amelyek különleges, biológiailag lebomló anyagból készítenek, és egy speciális, a méhek számára különösen tápláló, energetizáló glükózt tartalmaznak. A méheket vízben oldódó UV-festékkel nyomott pöttyök vonzzák a papírhoz. 

Saatchi & Saatchi varsói irodája úgy gondolja, ebből az anyagból lehet papírpoharakat, papírtányérokat, zacskókat is készíteni. Így ha eldobáljuk ezeket a dolgokat, nem kárt okozunk a cselekedetünkkel, hanem segítjük a méheket - és közvetetten magunkat is. 

 

Bee Saving Paper (@bee_saving_paper) által megosztott bejegyzés,

A méhek esetleges pusztulása ugyanis komoly következményekkel járhat. A Greenpeace szerint Európában az általunk termelt növények harmadát mesterségesen kellene beporozni, míg kétharmaduk jóval alacsonyabb terméshozamot produkálna méhek nélkül. Sajnos 2018 júniusában idehaza is 300 méhészet jelzett méhpusztulást. Az esetek pontos oka egyelőre bizonytalan. 

 

Bee Saving Paper (@bee_saving_paper) által megosztott bejegyzés,

A Saatchi & Saatchi azon dolgozik, hogy minél több partnert szerezzen a kezdeményezéséhez. A szakemberek tisztában vannak azzal, hogy a méhek globális veszélyeztetettségét nem tudják számottevő módon csökkenteni ezzel a különleges papírral. Arra azonban nagyon is alkalmas ez a projekt, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a komoly problémára. 

 

Bee Saving Paper (@bee_saving_paper) által megosztott bejegyzés,

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon? 

Természetes és mesterséges aromák. Mi a különbség valójában?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!