Az utóbbi években már hozzászokhattunk ahhoz, hogy az éghajlatváltozás miatt egyre több kedvenc élelmiszerünk kerül veszélybe. Most úgy tűnik, hogy egy újabb termék tűnhet el a polcokról.
A magyarok körében egyik legnépszerűbb nyaralóhelyen mondhatni elvárás a 10%-os borravaló, míg a másik imádott tengerparti országunkban abszolút semmi szükség rá. Kerüljünk képbe.
Aránylag olcsó és könnyen fejünkbe szálló boralapú lőre, vagy ügyes kezekben kiváló nyári frissítővé váló koktél? Hogy álltok az ibériai félsziget kancsós-gyümölcsös kevert italával?
Néhány nap alatt esélytelen teljes egészében feltérképezni a madridi konyhát és a legjobb helyeket, de egy kis felkészüléssel egész biztos, hogy sikerül emlékezetes fogásokat találni. Kedvenceim Madridból.
Spanyolországban egy merőben ellentmondásos reklámmal jött ki a Snickers, most elnézést kérnek minden esetleges „félreértésért”, miután a 20 másodperces filmet széles körben elítélték homofóbia és a melegekkel szembeni sztereotípiák erősítése miatt. A reklám időzítése is elég szerencsétlenül jött ki.
Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.
A húsvét egy elhúzódó ünnep, akár több napig is eltarthat a kalács-sonka menü elfogyasztása, ezért szükségünk lehet majd néhány hasznos tárolási tippre – a mai napi tipp segíthet frissen tartani a finomságokat.
Ugyan sokaknak a húsvét épp a tradícióról szól, vannak, akik szeretnek újítgatni is az ünnep alatt, főleg, ha ételekről van szó. Nekik (de igazából mindenki másnak is) szól az alábbi gyűjtés, amelyben hagyományos húsvéti sütik szerepelnek, kevésbé hagyományos formában.
Becsinált leves vagy egy laktató lebbencs-, esetleg gombás palóc- vagy görcsleves? Nem lehetetlen egészen olcsón főzni laktató levest, főleg, ha magyaros!