Mit főzzek ma? Sajtos gombaleves, krémes muszaka és baklavasajttorta vár
A gombalevest sajttal turbóztuk, a muszaka autentikus, a sajttorta pedig baklavakabátba bújt.
NosaltyA gombalevest sajttal turbóztuk, a muszaka autentikus, a sajttorta pedig baklavakabátba bújt.
NosaltyAmilyen egyszerű alapanyagokból születik meg, a besamel mártás olyan nagyot durran a tányéron: a krémes, selymes, gazdag szósz mindent bevon, és a sült-rakott ételeken egyszerűen kihagyhatatlan.
NosaltyHosszú, meleg hét előtt állunk, ilyenkor pedig a legjobb megoldás, ha az étel szinte magától készül el a konyhában, nekünk pedig csak az alapanyagokat kell jól kiválogatni és előkészíteni. Jöjjenek a finom, könnyed egytálételek, melyek nem terhelik annyira a pénztárcánkat, jó esetben pedig akár napokig is kitartanak!
NosaltyNagyon különleges ízvilágú, színes és hűsítő ételekkel készülünk mára, melyek nem terhelnek meg a kánikula idején.
NosaltyNem látunk sok esélyt arra, hogy ezen a héten 15°C felé menne a nappali hőmérséklet, így ha máshogy nem is, a héten elkészített ételekkel próbálunk mediterrán hangulatot teremteni. Gyors, egyszerű és nagyon ízletes görög recepteket hoztunk.
NosaltyA fogás, aminek ne állj neki hét közepén. Ez egy igazi kényelmi étel, ami megkívánja, hogy legyen elegendő időd az elkészítésére és a fogyasztására egyaránt. Süss velünk muszakát!
GrétiNincs mese, új hét indul. Ha már muszáj neki, akkor legalább induljon jól, például a csilis-babos kukoricaleves, a muszaka és az almás császármorzsa hármasával.
NosaltyKonyhanyelven című sorozatunkban mostantól a Nosalty szerkesztőinek gasztronómiai kérdezz-felelekjét olvashatjátok. Ezen a héten kreatív szerkesztőnk, Bagdi Gréta válaszol a villámkérdésekre, és megosztja veletek megannyi receptjét.
GrétiProbléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.