A szomorú szószok megmentése: így segíts magadon, ha elbaltáztad a...
Túl híg? Túl sűrű? Ha szószokat és mártásokat készítünk, bizony könnyű hibázni, néhány egyszerű trükkel azonban még feljavíthatjuk ételeink fő esszenciáját!
Masszi- Rigó CsillaTúl híg? Túl sűrű? Ha szószokat és mártásokat készítünk, bizony könnyű hibázni, néhány egyszerű trükkel azonban még feljavíthatjuk ételeink fő esszenciáját!
Masszi- Rigó CsillaMegannyi mártás és öntet létezik a világon, mi most 9 igencsak ismert recept alapanyagait gyűjtöttük össze, a többit mát rátok bízzuk.
NosaltyTojássárgája, vaj, citrom – a három fő összetevő, ha hollandi mártásról van szó. De hogyan lesz sűrűn krémes, elegáns és tökéletes? Kiderül!
NosaltyA francia szakácsok úgy tartják, ahhoz, hogy valaki igazán helyt tudjon állni a konyhában, először a mártásokhoz kell értenie. Mártásból rengeteg van, de anyamártásból csak öt: velouté, besamel, hollandi, paradicsom- és barnamártás. A klasszikus francia alapmártásokat érdemes ismerni, mivel ha ezeket elsajátítjuk, számos más mártást is könnyedén elkészíthetünk.
Karsai RoniMúlt héten komolyabb vitába kerültünk a barnamártás versus gravy témakörét illetően, amiből is egy tanulságot biztosan leszűrtünk: ez a téma korántsem annyira egyértelmű, mint hittük.
Brecz JuditSokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
NosaltyRácz Jenő nemrég Palik Lászlóék YouTube műsorában vendégeskedett, amiben mesélt 2025-ös évéről, és azt is megtudhattuk, mi akadályozza meg abban, hogy egy gyerekkori álma érdekben lépjen.
NosaltyA karácsonyi időszak nem a szigorú szabályokról szól, hanem az egyensúlyról. Ha ezt szem előtt tartod, az ünnepi édességek sem billentenek ki hosszú távon.
NosaltyEgészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.
Az ünnepek előtti hétvégén nem vacakolunk sokat a főzéssel: krémleves és hamispizza készül, de az igazán ünnepies kuglóf sem maradhat el.
Nem maradhatnak el az ünnepi asztalról a majonézes saláták, amik sült húsok és különböző (rántott) halak, zöldségek remek kísérői. Összegyűjtöttük 8 olyan kedvencünket, amiket mindenki imádni fog.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...