Sajnos hiány lesz idén a legsárgább nyári gyümölcsből
A tavalyi súlyos aszályban nagyon meggyengültek a gyümölcsfák, ezért kevesebb termésre számíthatunk idén.
NosaltyA tavalyi súlyos aszályban nagyon meggyengültek a gyümölcsfák, ezért kevesebb termésre számíthatunk idén.
NosaltyA klímaváltozás és a munkaerőhiány miatt néhány éven belül ha nem is teljes, de részleges búcsút vehetünk néhány olyan hazai gyümölcstől, mint a málna, a szeder vagy éppen az őszibarack.
NosaltyBár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.
Szekeres DóraAz esős, de szerencsére nem túl hideg időjárásnak köszönhetően idén végre rengeteg teremhet a magyarok egyik kedvenc gyümölcséből, a kajszibarackból.
NosaltyHogyha a szem a lélek tükre, a bőr valószínűleg az egészségé. Számtalan olyan egészségügyi probléma és betegség van, amit az arcbőrünk alapos vizsgálatával könnyedén felismerhetünk.
Kremmer MagdiSzégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!
Rosanics PetraA Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!
NosaltyA mai menü tele lesz olyan fogásokkal, melyben helyet kapnak a tavasz csodás alapanyagai.
Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?
A görögdinnye az egyik legkedveltebb gyümölcs, de vannak, akik jobb, ha módjával és óvatosan fogyasztják.