7 bakonyi fogás, melyet csak úgy fal majd a család
Talán a kicsik is megeszik így a gombát, hiszen paprikás-tejfölös szaftba burkolózik, melyet tésztával vagy nokedlivel tálalunk eléjük.
NosaltyTalán a kicsik is megeszik így a gombát, hiszen paprikás-tejfölös szaftba burkolózik, melyet tésztával vagy nokedlivel tálalunk eléjük.
NosaltyA nemszeretem ételek listáját sokaknál a gomba vezeti, pedig a kis kalapos igazán nem szolgált rá erre az ellenszenvre. Mindenesetre jöjjön most 10 olyan fogás, ami még a legnagyobb gombaelleneseket is meggyőzi majd, hiszen mindegyik olyan ízletes.
NosaltyPörköltbe vagy tejszínesen, a gombát minden ehető formájában imádjuk. Most is olyan főételeket hoztunk nektek, melyek tökéletesek lehetnek a gombaimádóknak.
NosaltyTegyük tele az asztalunkat ízletes gombás ételekkel! A kis kalaposokkal annyi mindent kezdhetünk, hogy szinte ránk tör a bőség zavara. Mondjuk ezen a döntésképtelenségen a lenti lista sem fog túl sokat segíteni, tekintve, hogy jobbnál jobb gombás finomságokkal van tele.
NosaltyFelvette az olaszországi szarvasgomba-vadászat hagyományát a szellemi kulturális örökségek listájára múlt hét csütörtökén az UNESCO párizsi tanácskozása. Lássuk, mit kell tudni a csodás és ritka szarvasgombáról!
NosaltyHipp-hopp összedobható, és szinte bármilyen körettel tálalhatjuk, hiszen rizzsel, nokedlivel és tésztával is mennyei.
NosaltyA gomba egy rejtélyes élőlény, se nem állat, se nem növény, és ezt a kiismerhetetlen mivoltát a konyhában is megőrzi. Szerencsére néhány okos módszerrel áttörhetünk ezen a falon, hogy a gombás ételeink mindig finomak legyenek.
Lakos BenedekA gombát övezi egy mély, erdőillatú, párás, félhomályos, sötétzöld hangulat, ami egy az egyben az asztalra költözik, ha vele főzünk. Rengeteg szaftos, ízgazdag ragu létezik, ami 100%-ban visszaadja ezt az érzést.
NosaltyA zöldségek sokkal többre képesek, mint szerény külsejük elhiteti velünk. A komplex gombával is csodákat tehetünk, ha jól kezeljük: akár „kenőmájas” is lehet belőle.
Lakos BenedekEbben a meglepően szürke tavaszi időben mindenkit felvidíthatunk egy nagy tányér rizottóval. Felmelegít, eltelít, boldogít: főzzünk egy nagy fazékkel belőle!
NosaltyBár az idő egyre hidegebbre fordul, idén szokatlanul bőséges a gombatermés, rengeteg csodás vadon termő gombát láthatunk az erdőben. Most bemutatunk belőlük négy finom és gyakori fajtát.
Szekeres DóraEgy kiadós és masszív szendvicscsodát készítettünk ezekre a hűvös őszi napokra - tele van friss, gazdagon fűszerezett hozzávalókkal.
HirdetésAzt hinnéd, veled biztosan nem történhet meg, hogy mérges gombát választasz, amikor nagy lelkesen gombászni indulsz az erdőbe? Sajnos a legveszélyesebb gombánk is igen átlagosan néz ki, ezért jó felkészülni. Segítünk, és mutatjuk, mit érdemes észben tartani.
Brecz JuditNem maradt sok időd a főzésre, vagy egyszerűen nincsen kedved órákon át a konyhában ácsorogni? Akkor elő egy csomag tésztával, némi friss zöldséggel, és hozd ki magadból fél óra alatt a maximumot!
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.