gasztroutazás

Málta ősszel is vár téged, többek között egy lenyűgöző halas...

Málta, mint örök kedvenc nyári úti cél megannyi csodás lehetőséggel várja az odaérkezőket. De mi történik akkor, ha a napfényes évszaknak vége, és beköszönt az ősz? Nos, természetesen az élet nem áll meg, sőt, kifejezetten ilyenkor lehetünk szemtanúi (és kóstolói) annak a fantasztikus máltai tradíciónak, amelynek középpontjában egy tengeri hal áll.

Hirdetés

A fekete hegyek országát kóstoltuk körbe – gasztrotúra Montenegróban

“Hányszor úszik a hal?” – kérdezte a montenegrói halászbácsi, miután saját borral és pálinkára hajazó nedűvel kínált minket a földszinti, hátsó bejáratú, hajdanán talán előszobából és étkezőből átalakított vendéglőben. A vacsorából az egyik legjobb, mégis legkiszámíthatatlanabb élmény kerekedett, miközben megtudtuk, hogy a halak errefelé bizony háromszor úsznak.

Nosalty

Mézes napok Szlovéniában, ahol méhhotel és wellness vár

Már ötödik éve a Méhek Világnapját ünnepeljük május 20-án. Ez egy igen jelentős eredmény, amit elsősorban Szlovéniának köszönhetünk, ugyanis ők terjesztették az ügyet az ENSZ Közgyűlése elé még 2017-ben. Nem csoda, hiszen a kis dél-európai országban évszázados hagyománya van a méhészetnek, így az ő szívüknek különösen kedves ez az ügy. Most azt szeretnék, hogy a miénkhez is közelebb kerüljön, ezért különleges turisztikai programokat szerveznek az odalátogatóknak.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért üres George Clooney kezében a kávéscsésze

A George Clooney szereplésével készült The Empty cup kampányban a Nespresso rávilágít a kockázatra, amelyet az éghajlatváltozás jelent a kávétermelő közösségekre, és a márka megerősíti hosszú távú elkötelezettségét a világ legjobb kávéinak megőrzése iránt

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.