Alapanyag-beszerzésen Keve Marcival – Ismerjétek meg a 101 Bistro világjáró séfjét

Egy átlagos hétköznapon Suzukiba pattantunk Marcival, hogy elvigyen minket a kedvenc piacára és a Farm2Fork telephelyére, ahonnan az idényzöldségeket és -gyümölcsöket szokta beszerezni. Közben hosszan beszélgettünk a főzésről, a tapasztalatszerzésről, a stázsolásról, a tajvani konyháról, és persze a vezetésről is.

Dolgozott Londonban, stázsolt a NOMA-ban, főzött Japánban és Mexikóban is, majd a Covid előtt nem sokkal hazatért, és a 101 Bistro séfjeként szerette meg a város. Keve Marci azonban jóval többről is mesélt nekünk a közös autózás során: megosztotta velünk az első gasztronómiai emlékeit, hogy mit tanult meg először elkészíteni, hogyan került külföldre, milyen volt belecsöppenni a világ legjobb éttermének mindennapjaiba, és hogy hogyan jött a képbe a tajvani konyha és a 101 Bistro.

Keve Marci az ősszel megnyílt 101 Tigris előtt

Beszélgetés közben először a Fény utcai piacon álltunk meg, majd kiautóztunk a Gyáli útra, ahol a Horváth Boldizsár vezette Farm2Forknál Marci beszerezte a szezonális alapanyagokat. Ezúttal fodros kel és birsalma került a csomagtartóba, hiszen mindkét helyi alapanyag remekül beilleszthető a tajvani ízvilágba: a fodros kelből saláta, míg a birsből egy fűszeres birsalmasajt fog készülni.

Nézzétek meg a Marcival készült videónkat is:

A videóban Marci egy Suzuki S-Cross modellt vezet.

Címlapról ajánljuk

További cikkek