Alapanyag-beszerzésen Keve Marcival – Ismerjétek meg a 101 Bistro világjáró séfjét

Egy átlagos hétköznapon Suzukiba pattantunk Marcival, hogy elvigyen minket a kedvenc piacára és a Farm2Fork telephelyére, ahonnan az idényzöldségeket és -gyümölcsöket szokta beszerezni. Közben hosszan beszélgettünk a főzésről, a tapasztalatszerzésről, a stázsolásról, a tajvani konyháról, és persze a vezetésről is.

Dolgozott Londonban, stázsolt a NOMA-ban, főzött Japánban és Mexikóban is, majd a Covid előtt nem sokkal hazatért, és a 101 Bistro séfjeként szerette meg a város. Keve Marci azonban jóval többről is mesélt nekünk a közös autózás során: megosztotta velünk az első gasztronómiai emlékeit, hogy mit tanult meg először elkészíteni, hogyan került külföldre, milyen volt belecsöppenni a világ legjobb éttermének mindennapjaiba, és hogy hogyan jött a képbe a tajvani konyha és a 101 Bistro.

Keve Marci az ősszel megnyílt 101 Tigris előtt

Beszélgetés közben először a Fény utcai piacon álltunk meg, majd kiautóztunk a Gyáli útra, ahol a Horváth Boldizsár vezette Farm2Forknál Marci beszerezte a szezonális alapanyagokat. Ezúttal fodros kel és birsalma került a csomagtartóba, hiszen mindkét helyi alapanyag remekül beilleszthető a tajvani ízvilágba: a fodros kelből saláta, míg a birsből egy fűszeres birsalmasajt fog készülni.

Nézzétek meg a Marcival készült videónkat is:

A videóban Marci egy Suzuki S-Cross modellt vezet.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...