A gasztronómia modern irányzatai gyakran szeretnek újító módon hozzányúlni egyes klasszikus ételekhez, még a legegyszerűbbekhez is. Nézzük, hol zsákutca ez!
Kezdőként viszonylag sok motiváció és noszogatás kell ahhoz, hogy nekifogjunk a főzésnek. Hát még ahhoz mekkora kell, hogy mindezt recept nélkül csináljuk. Következzenek most mégis olyan receptek, amelyek még félálomban is sikerülhetnek.
Meglepően egyszerűen készíthetünk krémes, izgalmas és egzotikus avokádókrémet házilag: megannyi alapanyaggal dúsítható, de némi olívaolajjal, citrom/lime-lével, sóval, borssal, fokhagymával is remek!
A svédasztalos étkeztetést nagyon sokan imádják, azonban ha kicsit is kényes gyomrúak vagyunk, jobb, ha bizonyos ételekkel/italokkal vigyázunk, és inkább nem pakoljuk őket a tányérunkra vagy poharunkba utazás/nyaralás alkalmával, mert akár ételmérgezést is kaphatunk.