40 százalékkal csökkenti a szívroham esélyét egy fűszer
Szinte minden magyar konyhában (is) megtalálható az a fűszer, amiről most megállapították a kutatók, hogy rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegség és a stroke kockázatát.
NosaltySzinte minden magyar konyhában (is) megtalálható az a fűszer, amiről most megállapították a kutatók, hogy rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegség és a stroke kockázatát.
NosaltyA csípős, pikáns ételek nemcsak fenségesek, hanem immunerősítő hatásuknak köszönhetően segítenek hatékonyabban harcolni például a téli megfázással szemben is.
NosaltyA magyar konyha egyik fontos alapvetése, hogy ha nem elég csípős az étel, akkor nem is jó – de kevesen tudják, hogy a csilipaprika például mennyire egészséges.
Stuth-Nagy NikiA csípős ázsiai szószok kedvelői nem fognak örülni annak, hogy az egyik leghíresebb chiliszósz gyártója felfüggesztette terméke előállítását.
NosaltyMielőtt beköszöntene a tavasz, érdemes lehet feltölteni vitaminraktárjainkat a két legfontosabb immunerősítővel, a D- és C-vitaminnal.
NosaltyBiztos sokan főzünk chilivel: megannyi tüzes kedvenc elengedhetetlen alapja a fűszer, amiből annyi különböző fajta van, mint csillag az égen. De melyik kerüljön a fazékba: friss, szárított, por vagy egész?
Lakos BenedekAz őszi hedegben többféle módon is fel lehet melegedni: a forró levesek, nagy bögre kakaók és komfortos egytálételek mellett a tüzes chilis bab is hasonló hatással lesz ránk. Persze akkor se hagyjuk ki őket, ha annyira nem bírjuk a csípőset.
NosaltyAz asztronauták sikeresen termesztették cihilipaprikát az űrben, amit gyorsan meg is kóstoltak.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyLegyen még fantasztikusabb a karácsonyod, vegyél részt az ALDI egyedülálló nyereményjátékában!
HirdetésA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...