Michelin-csillagos séf segíti a most újranyíló fővárosi éttermet

Az újonnan csatlakozott Michelin-csillagos séf feladati közé tartozik majd a csapat koordinálása és a menüírás.

A Costes konyhafőnökével, Koppány Leventével nyitott újra a pesti belváros legendás étterme, a Fricska. A Dob utcai étterem a világjárvány idején zárt be, írja a Travelo oldala.

Michelin-csillagos séffel nyitott újra a híres budapesti étterem / Forrás: Fricska 2.0 / Facebook

A korábbi koncepció alapján szeretnék működtetni az egységet

A budapesti étterem egyedüli tulajdonosa, Giczi Andor a korábbi koncepció szerint kívánja működtetni a vendéglátóhelyet, vagyis nap közben folyamatosan változó ebédmenüvel, este krétatáblás, szezonális ajánlattal várják majd a vendégeket.

Változó ebédmenüvel, este krétatáblás, szezonális ajánlattal készülnek

Ez a típusú vendéglátás szerintem hiánycikk, és nem csupán Budapesten, hanem az egész országban. A magyar gasztronómiára és alapanyagokra építő, kicsit kötetlenebb bisztrókonyhát szeretnénk, amilyen a Fricska a Covid előtt is volt

– mondta Koppány Levente, aki séfpatronként csatlakozik a Fricskához.

Koppány Levente séfpatronként csatlakozik a Fricskához

Koppány Levente feladatai között elsősorban nem a főzés, hanem az árurendelés, a beszállítókkal való tárgyalás, a csapat koordinálása és a menüírás szerepel majd.

Ám prioritása továbbra is Magyarország első csillagos gasztronómiai helyszíne, a Costes lesz.

A Fricska egyébként a bezárás előtt Bib Gourmand-minősítésben részesült, ami a kiváló ár-érték arányú éttermeket gyűjti össze. A most újra nyitott étterem célja, hogy visszaszerezze ezt a címet, amellyel jelenleg egyetlen budapesti vendéglátóipari egység sem rendelkezik – írja a cikk.  

Forrásunk volt.

Címlapfotó: Fricska 2.0 / Facebook


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...