Végleg bezár a közkedvelt, Michelin-jelöléses budapesti étterem

Váratlanul bezár budapest egyik legnépszerűbb, Michelin Bib Gourmand jelöléssel rendelkező étterme. A szomorú hírt a vendéglő tulajdonosa jelentette be a hétvégén.

Feke Zoltán, a budapesti Petrus Restaurant tulajdonosa és szakácsa szombaton jelentette be a Facebookon, hogy végleg bezár az étterem.

Végleg bezár a közkedvelt, Michelin-jelöléses budapesti étterem / Fotó: PETRUS / Facebook

Búcsúzik a Petrus Restaurant

„Az élet úgy hozta , hogy 2023 november közepén a harmadik gyerekem a Petrus Restaurant ebben a formában itt végleg bezárja ajtaját ! Csodálatos éveket éltem,éltünk meg itt …..és most ebben a viszonylag szomorú pillanatban sem keresgélek olyan okokat ami alapján el lehetne kezdeni a panaszkodást feltárni azokat az okokat amiért meghoztam ezt az igen vaskos döntést ! Amit akartam azt hiszem azt megmutathattam hiszen elhozhattam Nektek azt a Francia klasszik kicsit old school vonalalt életérzést ami számomra nagyon nagyon kedves mert rengeteg érték van benne ! Szóval azt hiszem klassz út volt ez itt és tudtunk felejthetetlen pillanatokat adni !" – írta Feke Zoltán az étterem Facebook-oldalán.

A séf nem adja fel a főzést

A nyitás után 8 Michelin Bib Gourmand jelölést kapott az étterem, 2020-ban Magyarországon ezt a minősítést csak a Petrus kapta meg

– mutatott rá a séf.

Feke Zoltán továbbá azt is hozzátette, hogy biztosan marad a főzésnél, illetve a francia konyhánál.

Forrásunk volt.

Címlapfotó: PETRUS / Facebook


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek