13 magyar nő, akit azonnal be kell követned, ha érdekel...
Nőnap alkalmából egy izgalmas összeállítással szeretnénk megünnepelni azokat az inspiráló nőket, akik izgalmassá és meghatározóvá teszik a hazai gasztronómia élet mindennapjait.
NosaltyNőnap alkalmából egy izgalmas összeállítással szeretnénk megünnepelni azokat az inspiráló nőket, akik izgalmassá és meghatározóvá teszik a hazai gasztronómia élet mindennapjait.
NosaltyA húsmentes élet egyáltalán nem egyenlő az egyhangú, unalmas étkezéssel, sőt! Színek, formák és ízek uralják az ennek szellemében készített ételeket, amit ez a 8 vegetáriánus blog is egyértelműen bizonyít.
Szász NóriKaralyos Gábort a legtöbben valószínűleg színészként ismerik, négy éve azonban Vegán Hegylakó néven vezet blogot, amiben mindennapjait dokumentálja Budapest szélén, egy hatalmas kertből. Önfenntartásról, környezettudatosságról és a veganuárról beszélgettünk vele.
Szász NóriDr. Árvai Anita Veganeeta néven kezdett blogolni az ételekről, egészséges táplálkozásról, vegánságról, majd megnyitotta saját kis vegán otthonát Balatonalmádiban, Veganeeta Home néven. Vidámsága, életigenlése, energiája a képernyőn keresztül is ragadós, ételei pedig a megrögzött húsimádókat is új utakra csábítják. A veganuár apropóján beszélgettünk vele.
Szász NóriFancsikai Eszter amellett, hogy a Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal triójának tagjaként mókás videókban parodizálja a mindenkinél mindent jobban tudó ismerősöket, Vegamama néven saját Instagram-oldalán és YouTube-csatornáján népszerűsíti a növényi étrendet. A minden év januárjában megrendezett veganuár kezdeményezés kapcsán beszélgettünk vele.
Szász NóriNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.