13 magyar nő, akit azonnal be kell követned, ha érdekel...
Nőnap alkalmából egy izgalmas összeállítással szeretnénk megünnepelni azokat az inspiráló nőket, akik izgalmassá és meghatározóvá teszik a hazai gasztronómia élet mindennapjait.
NosaltyNőnap alkalmából egy izgalmas összeállítással szeretnénk megünnepelni azokat az inspiráló nőket, akik izgalmassá és meghatározóvá teszik a hazai gasztronómia élet mindennapjait.
NosaltyA húsmentes élet egyáltalán nem egyenlő az egyhangú, unalmas étkezéssel, sőt! Színek, formák és ízek uralják az ennek szellemében készített ételeket, amit ez a 8 vegetáriánus blog is egyértelműen bizonyít.
Szász NóriKaralyos Gábort a legtöbben valószínűleg színészként ismerik, négy éve azonban Vegán Hegylakó néven vezet blogot, amiben mindennapjait dokumentálja Budapest szélén, egy hatalmas kertből. Önfenntartásról, környezettudatosságról és a veganuárról beszélgettünk vele.
Szász NóriDr. Árvai Anita Veganeeta néven kezdett blogolni az ételekről, egészséges táplálkozásról, vegánságról, majd megnyitotta saját kis vegán otthonát Balatonalmádiban, Veganeeta Home néven. Vidámsága, életigenlése, energiája a képernyőn keresztül is ragadós, ételei pedig a megrögzött húsimádókat is új utakra csábítják. A veganuár apropóján beszélgettünk vele.
Szász NóriFancsikai Eszter amellett, hogy a Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal triójának tagjaként mókás videókban parodizálja a mindenkinél mindent jobban tudó ismerősöket, Vegamama néven saját Instagram-oldalán és YouTube-csatornáján népszerűsíti a növényi étrendet. A minden év januárjában megrendezett veganuár kezdeményezés kapcsán beszélgettünk vele.
Szász NóriKönnyít a MOHU a konyhai élelmiszer-hulladék leadási folyamatán.
NosaltyA mai menü izgalmas fogásokat rejt, melyek mindegyike beilleszthető akár a karácsonyi menübe is.
NosaltyNem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.
Szász NóriSárvár egyik kedvelt és kiemelkedő étterme végleg bezárja kapuit. A bezárás melletti döntés mögött több szomorú ok áll.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...