hagyományos tészta

Tarhonya

A tarhonya lisztből, tojásból, kevés vízből készített, sóval ízesített, napon szárított magyar tésztaféle. Készítése, nagysága, színe és felhasználása régiónként változik. A régi időkben a friss tésztát rostán átdörzsölték, majd kézzel gömbölygették, ez azonban meglehetősen munkaigényes és napjainkban a házi tarhonya már inkább reszeléssel készül.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...