Mincemeat

Mincemeat

Leírás

A mincemeat apróra vágott aszalt gyümölcsök, valamilyen alkohol (brandy, rum, gin) és különféle fűszerek (szerencsendió, fahéj) esetleg marhazsír, marhahús vagy őzhús keveréke. Az eredeti mincemeat mindig tartalmazott húst is, innen ered a neve, mely "apróra vágott hús"-t jelent. Ausztráliában, Kanadában, USA-ban, Írországban és az Egyesült Királyságban népszerű. Mivel sok cukrot is tartalmaz, főleg desszertek elkészítéséhez alkalmazzák. A népszerű "mince pie" is ezzel a keverékkel készült desszert. Karácsonyi sütikhez, muffinokhoz, gyümölcskenyerekhez kiváló.

Mikor vegyem

Ha Angliában járunk, érdemes 1-2 üveggel hazahozni, hiszen a fűszerezése miatt fantasztikus mindenféle karácsonyi sütibe.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben, de mindenképpen hűvös helyen. Tárolása hasonló a lekváréhoz.

2 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek