Mincemeat

Mincemeat

Leírás

A mincemeat apróra vágott aszalt gyümölcsök, valamilyen alkohol (brandy, rum, gin) és különféle fűszerek (szerencsendió, fahéj) esetleg marhazsír, marhahús vagy őzhús keveréke. Az eredeti mincemeat mindig tartalmazott húst is, innen ered a neve, mely "apróra vágott hús"-t jelent. Ausztráliában, Kanadában, USA-ban, Írországban és az Egyesült Királyságban népszerű. Mivel sok cukrot is tartalmaz, főleg desszertek elkészítéséhez alkalmazzák. A népszerű "mince pie" is ezzel a keverékkel készült desszert. Karácsonyi sütikhez, muffinokhoz, gyümölcskenyerekhez kiváló.

Mikor vegyem

Ha Angliában járunk, érdemes 1-2 üveggel hazahozni, hiszen a fűszerezése miatt fantasztikus mindenféle karácsonyi sütibe.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben, de mindenképpen hűvös helyen. Tárolása hasonló a lekváréhoz.

100g Mincemeat

fehérjetartalom

1 g

zsírtartalom

2 g

szénhidráttartalom

61 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

mincemeat?

Top ásványi anyagok

Nátrium

15 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1 g

Zsír

telített zsírsav

2 g

ásványi anyagok

Nátrium

15 mg

szénhidrát

rost

2 g

cukor

57 g

vitaminok

2 találat

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek