Ezért érdemes zokniban aludni

Bár sokan ódzkodnak a zokniban alvástól, rengeteg előnnyel járhat a szakértők szerint, ezért érdemes lehet megfontolni a dolgot.

A jó alvás elengedhetetlen egészségünk szempontjából, így érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy pihenésünk tökéletes legyen. Kiderült, hogy ha zokniban bújunk ágyba, a szakértők szerint rengeteget javíthatunk az alvásunk minőségén.

Érdemes megfontolni a zokniban alvást

Több előnye is lehet annak, ha zokniban fekszünk le aludni. Zokniban gyorsabban is aludhatunk el, és mélyebb lehet maga az alvás is az úgynevezett az utolsó ujjperc értágulása miatt.

– mondta Mar De Carlo alvásszakértő.

Egy kutatás szerint a bőr hőmérséklete befolyásolja az alvás minőségét. A zokni viselése javítja a vérkeringést, ez csökkenti a testhőmérsékletet, ami azt a jelzést küldi az agynak, ideje aludni.

Egy másik tanulmányból az is kiderült, hogy azok, akik zokniban alszanak, hét és fél perccel hamarabb alszanak el, átlagosan 32 perccel többet alszanak, és hét és félszer kevesebbszer ébrednek fel az éjszaka folyamán, mint azok, akik nem viseltek zoknit az ágyban.

Milyen zoknit válasszunk?

A szakértő azt mondja, hogy lehetőleg tiszta zoknit húzzunk a lábunkra éjszakára, mely természetes alapanyagú, kasmír, merinó gyapjú, bambusz vagy pamut. Egyetlen típust pedig mindenképpen kerüljünk el, ha lehet: a kompressziós zoknit.

Forrásunk volt.


Még több az alvásról:

Címlapról ajánljuk

Ezekről a helyekről vehetsz friss, minőségi és helyi élelmiszert

A jelenlegi bonyolult gazdasági helyzetben viszonylag nehéz fenntartani a korábban megszokott vásárlási szokásainkat. Azonban, ha nem szeretnénk teljesen elengedni a friss, helyi és megbízható alapanyagokon alapuló, egészséges táplálkozást, szerencsére megtehetünk bizonyos lépéseket. A Tudatos Vásárlók Egyesülete a közösségi gazdaságok megismerését és támogatását ajánlja, ugyanis ezekben lehet a megoldás a jövőre nézve.

Nosalty

További cikkek