Jeremy Ironsra és Brad Pittre is főző séffel nyit az első magyar gin- és borbár

Magyarországon eddig kizárólag sörmárkák taproomjait ismerhettük meg, spirit ilyen volumenű saját bárral még sosem debütált.

Az Andrássy úton eddig csak két szfinxről tudtunk, ám 2021 december 1-jén lehull a lepel egy harmadikról is. Az Első Magyar Gin Manufaktúra csupán pár lépésre az Operaháztól nyitja meg első flagship bárját, ahol a Red Dot dizájndíjas, és a röviditalok Oscarjának nevezett IWSC aranyérmet szerzett Opera London Dry típusú gin köré épül a bárélet és a gasztronómia is.

A Sfinx Gin & Wine Bar Opera ginből készült gin tonic-ja (fotó: Panamyphoto / Socially)

A fiatal, ám annál ismertebb ginmárka stílusos megjelenése a belle époque jegyeit és a steampunk formavilágot ötvözi — nincs ez másképp a Sfinx Gin & Wine Bar esetében sem. A századforduló nyüzsgő kulturális életű sugárútjának dekadens eleganciáját a legmodernebb, kifinomult koktéltrendekkel és világszínvonalú borszelekcióval keverik, ehhez pedig hangsúlyos gasztronómia társul Kiss Mariann jóvoltából.

A világlátott séf stílusával és ételeivel már Jeremy Ironst és Brad Pittet is elkápráztatta, most végre a magyar közönség is találkozhat vagány bar food kínálatával.

Belvárosi főhadiszállását a Hotel Moments Budapest földszintjén foglalta el a Sfinx Gin & Wine Bar, ami azokat a bort- és spiriteket kedvelő, újra és innovatívra fogékony ínyenceket szólítja meg, akik szívesen kalandoznak a komolyabb borok világában is. Igénylik a művészetek éteri jelenlétét, az este előrehaladtával pedig karakteres italokkal és a hozzájuk passzoló fogásokkal ünneplik a napot, az estét, az életet.

Hangsúlyos gasztronómia Kiss Mariann jóvoltából (fotó: Panamyphoto / Socially)

A gasztronómiai koncepció fontos része, hogy mind a signature koktélok, mind Kiss Mariann kozmopolita kreációi az Opera Ginből vagy alapanyagaiból építkeznek.

A burger fermentált padron paprikája is kap némi gines felhangot, ahogy a lazac ceviche is érintkezik a gin fűszereivel, és a kacsamáj torchon algasalátával hordóval érlelt Opera Barrel-aged Ginnel ad bohém egyéniséget az elegánsabb, krémes májnak. Így működik a konyha és a bár szimbiózisa a Sfinx-ben. Felhasználva az Opera brand már jól ismert London Dry Ginét, a frissen bemutatott Balassa István közreműködésével készült limitált, 500 palackos aszú hordóban érlelt Opera Gint és a 2020-as születésű vodkát is.

A Sfinx ikonikus GIN Hamburgerje (fotó: Panamyphoto / Socially)

Az ételek tekintetében small plate fogásokról beszélünk, melyekből két-három elfogyasztása akár egy teljes értékű vacsorát is helyettesíthet. A Sfinx bárba azonban az est bármelyik szakaszában ellátogathatunk, hiszen csütörtökön 1-ig, péntektől szombatig hajnal 2-ig várják mindazokat, akik a kulináris élmény mellé különleges hangulatot is fogyasztanának.

Ez a Sfinx tehát nemcsak a sugárutat, az Operaházat és a művészeteket őrzi, hanem szórakoztató gasztronómiai utazásra csábít 2021 decemberétől, egy szerethető és értékes márka képviseletében.

A Sfinx Gin & Wine Bar grandiózus bárpultja (fotó: Panamyphoto / Socially)
Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?