Ezt a vitamint kéne minden nap szedni a Harvard kutatója szerint

A Harvard Egyetem kutatója szerint az agy helyes működésének érdekében B-vitaminra lenne szüksége az emberi szervezetnek, melyből többféle is létezik.

Számos kutatás bizonyította már, hogy a szellemi egészség fenntartásával több komoly betegség is megelőzhető, az agy helyes működésének érdekében azonban nemcsak a rendszeres étkezés a fontos, de a vitaminpótlás is. A Harvard Medical School munkatársa, Uma Naidoo egy nemrég, a CNBC oldalán megjelent írása szerint a B-vitamin és annak különböző típusai (B-komplex) jelenthetik a megoldást.

A B-vitaminnak több típusa is létezik, a kutató a 8 legfontosabbat emelte ki

Ahogy azt a hvg.hu cikke is írja, a kutató szerint nem igényel jelentős energiabefektetést a szellemi frissesség megőrzése, de a B-vitamin pótlására különösen érdemes odafigyelni.

A szakértő kiemelte a B1-vitamin fontosságát, mely az energiaszintet képes növelni, de kedvező hatással van az idegrendszerre és a szellemi teljesítményre is. A B2-vitamin, vagy más néven riboflavin segít a sejtek növekedésében, az energiatermelésben, valamint a zsírok és például a gyógyszerkészítmények lebontásában is.

Uma Naidoo szerint a B3-vitamin a lista harmadik legfontosabb eleme, mely 400 enzimmel együttműködve alakítja át energiává a szervezetnek szükséges anyagokat, egyben segít a gyulladások kezelésében is.

A szakértő szerint az első három vitaminon kívül fontos még a B5-, a B6-, a B7-, a B9- és a B12-vitaminok rendszeres fogyasztása is. Utóbbi vitamin nélkülözhetetlen az idegrendszer helyes működéséhez, valamint a homocisztein lebontásához, melynek magas vérszintje a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát növeli.

B-vitaminokat igen egyszerűen beépíthet az ember az étrendjébe, rengeteg élelmiszerben megtalálható ugyanis a szóban forgó vitamin: a tojás, a csicseriborsó, a spenót, a káposzta, a napraforgómag és a lazac fogyasztásával is támogathatjuk szervezetünket a B-vitamin pótlásában.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek