3 hagyma, amit semmiképp se hagyj a földben ősszel – Így védd és teleltesd őket

Te tudod, mely virághagymákat kell mindenképpen kiszedned a földből az ősz beköszöntével? Van, akik kibírják megbújva tavaszig, ám vannak, akiken segítened kell, ha jövőre is ültetnéd őket, mutatjuk, miként teleltesd a hagymákat.

Nyakunkra rontott az ősz, sőt a 10 fok alatti éjjeli hőmérséklet már inkább a telet idézi, ezzel pedig kiskertünk, balkonunk is nagyon gyorsan veszélybe került, már ami a teleltetést illeti. Jó, ha tudjuk, vannak olyan hagymák, amiket már most, ősz elején ki kell szedned, ha azt szeretnéd, hogy jövő tavasszal csodás zöld növények, illatozó virágú szépségek színesítsék az otthonod környezetét.

3 hagyma, amit semmiképp se hagyj a földben ősszel – Így védd és teleltesd őket

Míg a tulipánok, nárciszok vagy éppen a hóvirágok a legdurvább fagyban is életképesek maradnak, (az ő ültetésükkor érdemes átolvasnod jövő márciusban korábbi cikkünket) addig ahogy az agroinform.hu írja,

a dália, a begónia és a kardvirág nem viselik jól a hideget.

Épp ezért esetükben a virághagymákat érdemes hobbikertész énünknek is biztonságba helyezni, ha nem szeretnénk új hagymákat vásárolni tavasszal, sőt, több évre biztonságba kerülhetnek ezek a tavasztól éledező gumók, ha odafigyelünk, és szakszerűen járunk el a teleltetésükkel.

A következőkre ügyeljünk a hagymák kivétele után

  • a munkálatoknak csapadékmentes napon álljunk neki
  • tisztítsuk és szárítsuk meg a felszedett hagymákat, gumókat
  • a penészeseket válogassuk le és dobjuk ki a többi hagyma védelmében
  • a kiszáradt virághagymákról távolítsuk el a lombot
  • száraz, védett helyen tároljuk a hagymákat, lehetőleg pincében, úgy, hogy azok ne érintkezzenek egymással, egy ládában homok vagy tőzegrétegekkel elválasztva helyezzük el őket

Ha pedig ilyen ügyesek voltunk és tevékenyek, arra is figyeljünk, mely növényeket tilos megmetszenünk ősszel!

Forrásunk volt.

Még több növényes érdekességről olvashatsz itt:


Még több növényes cikk erre:

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...