Fontos bejelentést tett a Világevő a Nudli nevű étteremmel kapcsolatban

Jókuti András és Gerendai Károly 2020 végén, a pandémia kellős közepén nyitották meg a Nudlit, melynek még a bezárások ellenére is hamar hatalmas sikere lett a főváros szívében. A Világevőként is ismert Jókuti András most fontos bejelentést tett, másfél év után búcsúzik az étteremtől.

A koronavírus-járány kellős közepén kevesen mertek volna új vendéglátóhelyet nyitni a magyar gasztonómiai piacon (és külföldön is), Gerendai Károly és Jókuti András, a Világevő blog szerzője valamint gasztronómiai szakember azonban mert nagyot álmodni, így 2020 decemberében pedig megnyitották Budapest belvárosában a Nudlit, mely a magyar konyha legjobb tésztaételeit hivatott a lehető legminőségibb módon kínálni a hazai és a külföldi közönségnek is. Alig egy éve a Nosalty is elment az Október 6. utcában található étterembe, ahol Jókuti András mesélt az étterem megnyitásának kockázatairól.

A Nudli még a vészesebb időkben is sikeresnek könyvelhette el történetét, hiszen még a lezárások idején is özönlöttek az étterembe a vendégek és a megrendelések. A Tésztakantin ötlete Jókuti András fejéből pattant ki, aki társtulajdonosként az elmúlt másfél évben dolgozott azon, hogy a hazai tésztaételek a legjobb alapanyagokkal készülve, kiemelt odafigyeléssel lehessenek szervírozva a vendégeknek.

A Világevő nemrég komoly döntésre szánta el magát: másfél év után úgy döntött, elbúcsúzik a Nudli Tésztakantintól, döntését egy Facebook-posztban osztotta meg követőivel:

Szolgálati közlemény: Nudli nélkül folytatom. Nagyon köszönöm mindenkinek a rengeteg támogatást, biztatást, a sok-sok lelkes visszajelzést, a Costes Groupnak is a bizalmat! Rengeteget tanultam, arról is, amit eddig is sejtettem: hogy mennyire nehéz a vendéglátás gyakorlati oldala, így még inkább respektálni fogom a benne dolgozókat, és elvégzett munkájukat. Óriási kaland volt, nagyon büszke vagyok rá, hogy elindult az ötletem alapján valami egészen új és értékes, kicsit talán többet és szebbet (na és büszkébben!) tudunk mutatni az idelátogatóknak és a hazai közönségnek is.A Nudli megy tovább - most már nélkülem.

A Nudli Tésztakantin tehát nem búcsúzik el a közönségtől, működését a továbbiakban azonban Jókuti András nélkül folytatja.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek