A tejszínhabverésből kiskoromból mindig az ugrik be, ahogy anyukám szenvedett vele, mikor próbálta kézi habverővel felverni, de sajnos sokszor egyszerűen nem lett olyan igazi tálat fejjel lefelé fordítós és mégis bennemaradós kőkemény. Aztán volt a csúnya rózsaszín habszifonunk, utána meg megjelentek a robotgépek, kézi elektromos habverők, azóta nincs sok gondunk a kemény habbal.
Ez a trükk viszont nem igényel semmilyen extra gépet, habverőt, csak egy jól záródó befőttes üveget.
Eljárás
Önts egy befőttes üvegbe kb. 3/4-ig nagyon zsíros (~36%-os) habtejszínt, csukd rá a tetőt, és rázd jó erősen 2-3 percig. KÉSZ. Felfordítottad? Nem folyt ki? Szuper!
Tejszínes csodák:
krémes
Házi francia krémes
Ha épp nincs a kéznél hájas tészta, akkor hajtogatott leveles tésztát is használhatunk a recepthez.
habos sütemény
Habos joghurtos sütemény
A család kedvenc receptje, minden ünnepen elkészítjük, úgy gondoltam, akkor talán másoknak is ízlene :D.