Verj tejszínhabot egyetlen befőttesüvegben!

Utálod a tejszínhabverést, és hogy mindig elő kell venni hozzá a habverőt? Ehhez most nem kell más, csak egy befőttesüveg! És tényleg csak ennyi.

A tejszínhabverésből kiskoromból mindig az ugrik be, ahogy anyukám szenvedett vele, mikor próbálta kézi habverővel felverni, de sajnos sokszor egyszerűen nem lett olyan igazi tálat fejjel lefelé fordítós és mégis bennemaradós kőkemény. Aztán volt a csúnya rózsaszín habszifonunk, utána meg megjelentek a robotgépek, kézi elektromos habverők, azóta nincs sok gondunk a kemény habbal.
Ez a trükk viszont nem igényel semmilyen extra gépet, habverőt, csak egy jól záródó befőttes üveget.

Eljárás

Önts egy befőttes üvegbe kb. 3/4-ig nagyon zsíros (~36%-os) habtejszínt, csukd rá a tetőt, és rázd jó erősen 2-3 percig. KÉSZ. Felfordítottad? Nem folyt ki? Szuper!

Tejszínes csodák:

Hozzászólások

Marti48

Köszönöm a remek tippet! (habverö) Üdvözlettel, Marti

gavloimrene

Csak rázzad vaj lesz belölle.....

Marti48

Az Sem rossz! :) :) :) - meg nem probaltam ki... Ugy latom, maradok a habverönel.

cerise

Ez majdnem hasznos volt, f?leg az alábbi cikk tükrében: http://www.nosalty.hu/ajanlo/talald-meg-igazi-tejszint Azért köszönjük, érdekességnek elmegy.

Törölt felhasználó

Majdnem tökéletes módszer vaj készítéséhez. Tejszínhab nem lesz el?le - túl kevés a leveg? hozzá.

Törölt felhasználó

ez mind szép meg jó, de valaki árulja már el hogy itthon hol vegyek 36%-os tejszínt?

zsuzsa.sulyok

-"ez itt a kérdés", -de tényleg!... -amúgy, -szerintem, -ez, így, legföljebb, -az angol, -"placcsos" állagú tejszínt eredményezheti...

Liesa

Szerintem a legjobb, hogy felverve kevesebb mint folyékonyan.. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek