A legropogósabb bundás hal, amiről karácsonykor álmodni merünk

Az ünnepekkor az egyik legkedvelteb fogás a rántott hal, amit mi most egy picit rendhagyó köntösbe bújtattunk. Kezdődjön a családi ropogtatás!

Fish and chipshez hasonló fogást szinte minden országban találunk, de mindenhol egy kicsit más formában. Ehetjük street foodként, bárokban sörkorcsolyaként, vagy éppen főételként szenteste. Legtöbbször egy olajban sült krumplivariációval és egy ínycsiklandó majonézes szósszal tálaljuk.

Sörbundás hal házi majonézzel - receptért kattints a képre!

Fontos, hogy milyen hallal dolgozunk. Érdemes tőkehalat használni, de pangasiusszal is elkészíthetjük – mi most 70 dkg fekete tőkehalfilét sütöttünk ki.

Elkészítés:

Vágjunk a halból 2-3 ujjnyi széles szeleteket, és mindenképp ellenőrizzük le, hogy nem maradt-e benne szálka. Ezután sózzuk, és tegyük be lefedve a hűtőbe a sütés kezdetéig.

@nosalty.hu Nálatok mi lesz a menü Szenteste? 🎄 #nosalty #tiktokhungary #cooking #venusz #olaj #szponzorálttartalom #fish ♬ eredeti hang - Nosalty

Közben készítsük el a házi majonézt, hogy legyen ideje összeállni. Egy tálba helyezzük bele a két tojássárgáját, egy kevés frissen facsart citromlevet, egy kávéskanálnyi mustárt és sót. Alaposan keverjük el egy habverő segítségével. Ezt követően, lassan csurgatva öntsünk hozzá a Vénusz 100% első préselésű, finomított napraforgó-étolajból annyit, amennyit felvesz. (Kb. 3-4 dl) 

Kóstoljuk meg, és ízlés szerint adjunk még hozzá citromlevet, mustárt, sót, és édesíthetjük porcukorral. Tegyük be a hűtőbe tálalásig.

Sörbundás hal házi majonézzel - receptért kattints a képre!

Keverjük be a sörbundát!

Nagyon fontos, hogy minden alapanyag hideg legyen, mert így érhetjük el a legropogósabb állagot a sütésnél. Egy tálba öntsünk 115 g finomlisztet, 50 g rizslisztet, egy púpozott evőkanál sütőport, 1 teáskanál sót és 2,5 dl jéghideg világos sört. Egy habverővel keverjük az egészet csomómentesre, majd hűtsük még egy kicsit a hűtőben.

Egy lábosban kezdjük el felmelegíteni a Vénusz Sütőolaját maximum 180 C fokosra. Amíg a megfelelő hőmérsékletet eléri az olajunk, vegyük elő a besózott halakat. Mindegyiket forgassuk át rizslisztben, ami elősegíti a még ropogósabb textúrát.

Sörbundás hal házi majonézzel - receptért kattints a képre!

Ezután jöhet a sütés!

Ha meggyőződtünk arról, hogy a sütőolaj elérte a megfelelő hőfokot, mártsuk bele a halakat a hideg tésztába, és dobjuk őket a lábosba pár percre. Forgassuk meg párszor, hogy mindenhol szép színt kapjanak.

Papírtörlővel kibélelt tányérra helyezzük őket, hogy a felesleges zsiradékot eltüntessük róluk. Ízlés szerint őröljünk rá borsot, és szórjuk meg nagy szemű sóval. Sült krumplival és a házi majonézzel tálaljuk!

Keress még több Vénusz terméket a karácsonyi sütéshez itt!

Advertisement
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek